2018. više nevažećih listića nego 2022. : Opozicija neće birati sredstva da ospori izbornu volju građana Srpske?

2018. više nevažećih listića nego 2022. : Opozicija neće birati sredstva da ospori izbornu volju građana Srpske?

Čini se da opozicija predvođena PDP-om i SDS-om, neće birati sredstva da ospori izbornu volju građana Srpske. Prvo su proglasili Jelenu Trivić za predsjednik Republike, ali ubrzo su bili demantovani i od SNSD-a i CIK-a.

 

Onda su počeli, za njih već stadnardnu priču, o krađi izbora, o izbornom inženjeringu, dopisivanju glasova…. Idu toliko daleko da traže čak i poništavanje izbora.

Iznijela je opozicija još jedan, opet samo njima, dobar argument. Kažu, previše je nevažećih listića u trci za predsjednika Srpske. Ipak, i ovi izbori ne razlikuju se previše od prošlih. Kako po broji nevažećih listića, tako i po pobjedniku. Čak ako se pogledaju zvanični podaci, 2018. je bilo više nevažećih listića. Jedino po čemu se ovaj put razliku su „samoproglašeni predsjednici“. Trivićeva je „preuzela mandat“ od Govedarice.

Najavljuju iz opozicije i proteste za četvrtak. Kažu, neće dozvoliti prekrajanje narodne volje?!

Ipak, čini se da će protesti biti pokušaj lidera opozicije da sa sebe speru odgovornost za još jedan izborni debakl. I opet će im svi ostali biti krivi, samo ne oni, te će i naredne godine provesti na nekim od funkcija, uz dobra primanja, te radeći ono što rade najbolje – NIŠTA.

Ono od čega narod u Srpskoj strahuje su scenariji kakvi su bili po zemljama gdje „zapadna demokratija“ nije dobila podršku naroda.

(faktormagazin)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.