Borcu i Banjaluci čista desetka

Borcu i Banjaluci čista desetka

„Bez ikakve dileme, Košarkaški klub Borac WWIN i grad Banjaluka zaslužuju najveću moguću ocjenu. Dajem im čistu desetku“.

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović Borcu i Banjaluci dao je čistu desetku za organizaciju četvrtog ovosezonskog „balona“ drugog razreda regionalnog nadmetanja.

Pod svodovima „Borika“ vođene su zanimljive ABA 2 bitke, bilo je neizvjesnih završnica, preokreta, poraza, pobjeda…

U gradu na Vrbasu Helios je produžio dominaciju, jedini ostao neporažen, osigurao prvo mjesto i domaćinstvo finalnog turnira.

Banjalučani su upisali dvije pobjede i poraz zahvaljujući kojima su se primakli cilju, plasmanu u Top 8.

Nadomak istog su i Zlatibor, Sutjeska i Krka, koji takođe imaju sko 7-3. Zatim slijede četiri ekipe sa učinkom 6-4.

U petom „balonu“ nas očekuje kulminacija jer će jedan od pomenutih timova da „izvisi“.

U rukovodstvu lige se nadaju da će i ta smotra proteći poput nedavno završene u Banjaluci koja je, kako kažu, organizovana bez greške.

„Bez ikakve dileme, Košarkaški klub Borac WWIN i grad Banjaluka zaslužuju najveću moguću ocjenu. Dajem im čistu desetku. Zajedno sa Sportskim centrom „Borik“, turnir su organizovali na najvišem nivou. Tako je bilo i prethodne dvije sezone. Sve je funkcionisalo savršeno“, poručio je Vojinović za UNU.

Naš sagovornik nije krio da se prijatno osjećao tokom boravka u Banjaluci. Tako se upisao i u „Borikov“ spomenar u kojem je ostavio emotivnu poruku, napisavši, između ostalog, da ga od prvog dolaska prije više od dvije decenije svaki put dočekaju divni ljudi, toplina, ljubaznost, profesionalizam…

„Uistinu je tako. Uživam u vašem lijepom gradu.

Tu se uvijek osjećam prijatno i dobrodošlo.

Posebnu draž daju mi ljudi, Banjalučani, saradnici, uposleni u SC „Borik“.

Svaki put se osjećam kao kod kuće“, istakao je naš sagovornik.

Vojinović je u uvertiri smotre pojasnio zašto se „balon“ pokazao kao pun pogodak.

Najveći „plusevi“ su manji troškovi za klubove, izbjegavanje dugih putovanja s kraja na kraj bivše države, lakše usklađivanje kalendara sa domaćim ligama, TV prenosi svih utakmica…

Pa ipak, ko je sedam dana boravio u banjalučkom „hramu sporta“, mogao je primijetiti da, pored očekivanog rivalstva pod obručima, među timovima vlada kolegijalnost, čak i prijateljstvo, što se u profesionalnom sportu baš i ne viđa često.

„U potpunosti se slažem sa tom konstatacijom. Specifičnost turnirskog takmičenja je u tome što ekipe sedam dana budu smještene u istom hotelu. Igrači i treneri se sreću na utakmicama, treninzima. Stvorila su se tu i posebna prijateljstva. Naravno, nije izostao ni rivalitet na terenu. No, primijetio sam veliki respekt između njih i veoma fer odnos tokom mečeva“, dodao je sportski direktor ABA lige.

Helios je u Banjaluci potvrdio dominaciju, sa tri trijumfa obezbijedio prvo mjesto i mogućnost da organizuje finalni turnir na kojem će ulog biti viza za jadransku elitu.

„Već smo obavili niz razgovora sa menadžmentom Heliosa.

Tim iz Domžala je prihvatio organizaciju Top 8 smotre.

To je ista praksa kao iz prethodnih godina kada su domaćini bili SC Derbi i MZT Skoplje“, pojasnio je naš sagovornik.

Sportski direktor ABA lige na kraju je poručio da ga raduje kvalitet košarke i ujednačenost među timovima.

„Kvalitetom smo izuzetno zadovoljni, kao i prethodnih sezona. Ali, ne samo igračkim, nego i infrastrukturnim. U svim aspektima letvica je podignuta na viši nivo. Ujednačenost ekipa je evidentna. Helios je jedini iskočio, ali ćemo zato od drugog do devetog mjesta gledati veliku borbu za Top 8, kao i onu za izbjegavanje posljednje pozicije. Kvalitet lige potvrđuje i podatak da timovi koji uđu u prvu ABA ligu budu konkurentni, a veliki broj igrača iz drugog razreda uspješno nastavi da igra kako u eliti, tako i drugim evropskim takmičenjima“, zaključio je Vojinović.

autor:una.world, foto:una.world

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.