Akcija „Klašnik“ oduzeto oko 1.600 grama amfetamina

Akcija „Klašnik“ oduzeto oko 1.600 grama amfetamina

Akcija „Klašnik“ oduzeto oko 1.600 grama amfetamina
Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet, u okviru operativne akcije kodnog naziva „Klašnik“ koja je usmjerena na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, lišili su slobode i izvršili kriminalističku obradu nad dva lica.

– D.K. iz Banjaluke je lišen l zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja oružja ili eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i krađa električne energije ili toplotne energije ili prirodnog gasa i lica D.V. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krvično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga – navedeno je iz PU Banjaluka.

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršen je pretres na tri lokacije na području Grada Banjaluka, kao i putničkog vozila kojom prilikom je ukupno pronađeno i oduzeto oko 1.626 grama bijele i žute praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, puška M24, pištolj nepoznate marke i 88 komada municije različitog kalibra, falsifikovana lična karta, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Ustupljena fotografija

Ustupljena fotografija

– Takođe, prilikom pretresa prostorija koje lice D.K. koristi, utvrđeno je da je navedeni izvršio priključenje na električnu mrežu mimo mjernog mjesta i na taj način neovlašteno trošio i otuđio električnu eneriju – dodaje se u saopštenju.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumetnovanja predmeta protiv lica D.K. i D.V. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a Policijska uprava Banjaluka će u narednom periodu preduzimati operativne aktivnosti u cilju sprečavanja vršenja krvičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

autor: http://rtrs.tv

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.