Ana ubijena i raskomadana u podrumu?

Ana ubijena i raskomadana u podrumu?

Istražitelji sumnjaju da je Brajan Volš, svoju suprugu Beograđanku Anu usmrtio u njihovoj kući u Kohasetu, a potom „kupio“ tri dana da zavara tragove zločina.

Američki istražitelji i dalje tragaju za Beograđankom Anom Volš (39), koja se i dalje vodi kao nestala, ali su sve veće njihove sumnje da ju je u novogodišnjoj noći u podrumu porodične kuće ubio suprug Brajan Volš (46), u mjestu Kohaset u blizini Bostona.

Kako prenose američki mediji, poslije hapšenja Brajana Volša koji se za sada sumnjiči za ometanje istrage, policija je pretraživala i odnijela ulični kontejner u blizini kuće u kojoj živi njegova majka, nekoliko desetina kilometara dalje od njihove kuće.

Na smetlištu je, kako navode, pronađeno nekoliko kesa sa smećem sa tragovima krvi, ali i sjekira, testera, tepih i iskorišćena sredstva za čišćenje.

Nova otkrića

Policija, kako spekulišu mediji, poslije otkrića krvi i krvavog noža u podrumu kuće, ali i svih laži koje je izrekao Brajan Volš kako bi sebi obezbijedio alibi, sve više sumnja da je on brutalno ubio, a potom raskomadao suprugu s kojom ima tri maloljetna sina. Inače, sumnja se da su u to vrijeme u kući bila i tri njihova maloljetna sina.

– Istražitelji su otkrili nove informacije koje su skrenule njihov fokus sa traženja nestalih osoba na sumnje da je Ana Volše možda ubijena. Osim krvi u kući, dodatnu sumnju baca i internet pretraga u aparatu oduzetom od Brajana, u kom je ostalo zabilježeno da je na guglu pretraživao kako da se raskomada telo i kako da se uništi telo žene od 52 kilograma – otkrili su američki mediji.

U ponedjeljak, kada se Brajan Volš pred sudom izjasnio da nije kriv, policija je počela da pretražuje i šire područje Bostona, odnosno mjesto u kom živi Brajanova majka, a za koju je policiji rekao u prvoj izjavi da je dan pošto je posljednji put video suprugu, otišao da je posjeti.

– Kontejner je odnijet, ali ako je u njega nešto bačeno, on funkcioniše tako da odmah čim se zatvori, sadržaj koji je u njemu se mrvi – rekao je jedan stanovnik naselja iz kog je policija odnijela kontejner.

Maskirao se

Inače, prethodno je na snimcima sa video nadzora otkriveno da je Brajan Volš dan pošto je navodno posljednji put vidio suprugu, za gotovinu od 450 dolara, kupio krpe, džogere i druga sredstva za čišćenje.

– Na licu je imao hiruršku masku, a na rukama rukavice koje nije skidao, najvjerovatnije kako ne bi ostavio tragove – podsjećaju oni i dodaju da je Volš koji je nasmijan priveden na saslušanje, najvjerovatnije bio uvjeren da je osmislio savršen zločin. Inače, u kupovinu je otišao u vrijeme kada mu je, pošto je zbog izvršenja drugog krivičnog djela bio u kućnom pritvoru, bilo dozvoljeno da ode po djecu u školu. Mediji napominju da toga dana škole nisu radile.

– Policiji je 4. januara kada je prijavljen nestanak, rekao da je supruga iznenada za jutarnji let 1. januara rezervisala avionsku kartu jer je dobila hitan poziv iz kompanije u Vašingtonu u kojoj je bila direktor.

Rekao je da se vjerovatno odvezla taksijem na aerodrom i da je on istog dana dobio dozvolu da napusti kuću i posjeti majku.

Brajan Volš je rekao policiji da je posljednji put vidio svoju ženu ujutro 1. januara.

Pod zakletvom, policiji je rekao: „Ana se spremila i poljubila me za rastanak i rekla mi da se vratim na spavanje“ – rekao je u prvoj izjavi policiji uhapšeni suprug Ane Volš.

Tužioci su, međutim, zaključili da je Brajan namjerno davao policiji pogrešne izjave o svojim i ženinim postupcima, kako bi kupio dovoljno vremena da očisti tragove zločina.

autor.agencije, Foto: Printskrin Boston24news

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.