BIVŠI POSLANIK SDS-a u NSRS Nedeljko Glamočak optužen za ZLOUPOTREBE teške blizu 40.000 KM

BIVŠI POSLANIK SDS-a u NSRS Nedeljko Glamočak optužen za ZLOUPOTREBE teške blizu 40.000 KM

Protiv bivšeg poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS Nedeljka Glamočaka (62) iz Kotor Varoši ppodignuta je optužnica zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

On se tereti da je u periodu od 1. januara 2016. do 31. decembra 2019. godine, kao službeno lice obavljajući funkciju predsjednika LU „Uzlomac“ Kotor Varoš, iskoristio svoj službeni položaj te sebi i drugima pribavio imovinsku korist, a drugom nanio štetu u iznosu koji prelazi 10.000 KM, konkretno u ukupnom iznosu od blizu 40.000 KM.

U optužnici se navodi da je Glamočak, obavljajući funkciju predsjednika Lovačkog udruženja „Uzlomac“ Kotor Varoš bez odluke Upravnog odbora udruženja, omogućio točenje goriva u druga privatna vozila koja nisu bila registrovana na ovo lovačko udruženje, dok za točenje goriva u vozilo LU „Uzlomac“ nije sačinio putne naloge iz kojih bi bila vidljiva svrha i opravdanost korištenja vozila.

“Na taj način je osumnjičeni Glamočak sebi i trećim licima omogućio pribavljanje imovinske koristi u iznosu od 12.722 KM”, navodi se u optužnici.

U drugoj tački optužnice se tereti da je od početka januara 2016. do kraja 2018. godine, bez odluke iz koje bi bilo vidljiva svrha i opravdanost plaćanja, iz blagajne Lovačkog udruženja „Uzlomac“ Kotor Varoš naložio plaćanje, a da ono nije opravdano vjerodostojnim računima ili drugom finansijskom dokumentacijom.

“Na taj način je sebi i trećim licima omogućio pribavljanje imovinske koristi u ukupnom iznosu od 26.543 KM i ujedno oštetivši „Uzlomac“ za spomenuti iznosu”, stoji u optužnici koju je potvrdio Osnovni sud Kotor Varoš.

autor:banjaluka24, foto: sds

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.