Defile na Trgu Krajine povodom Dana Republike Srpske!

Defile na Trgu Krajine povodom Dana Republike Srpske!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predsjedavao je danas Prvom sjednicom Odbora za proslavu Dana Republike Srpske, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Sjednica je održana u Palati Republike, a konstituisan je Odbor za proslavu Dana Republike Srpske, usvojen Prijedlog programa proslave i formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

Kako je navedeno, centralni događaji povodom proslave Dana Republike i ove godine biće svečani defile na Trgu Krajine, svečana akademija u sportskoj dvorani “Borik”, kao i svečani prijem u administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Takođe, programom je predviđena dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima koja će biti upriličena u Kulturnom centru Banski dvor, kao i polaganje vijenaca i cvijeća na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske, srpskom vojničkom spomen-groblju ‘Mali Zejtinlik’, Spomenik borcima NOR-a, Spomen-kosturnici, Spomeniku banjalučkim bebama i na spomen-obilježju bivšeg predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića.

U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, biće obilježen Dan Republike Srpske, kao i u Brčko distriktu.

autor:agencije, foto i video. RTRS

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.