Dejan Pantić biće pušten da se brani sa slobode!

Dejan Pantić biće pušten da se brani sa slobode!

Policajac Dejan Pantić, koji je 10. decembra uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje i koji je do danas u pritvoru, biće pušten da se brani sa slobode, potvrđeno je za Telegraf.rs.

 

Blic javlja da će Pantić najprije biti upućen u bolnicu, gdje će biti kontrolisano njegovo opšte stanje, s obzirom na to da je na Jarinju, u bazi Kosovske policije, proveo gotovo tri nedjelje.

Puštanje Dejana Pantića prvi je zahtjev Srba sa sjevera Kosova i Metohije koji su u znak protesta na nekoliko mjesta podigli barikade, na kojima se nalaze do danas.

Zahtjev za puštanje Pantića javno je uputio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je sve vrijeme u kontaktu sa Pantićevom suprugom Suzanom Pantić.

Kako Telegraf.rs saznaje, ova vijest dolazi nakon razgovora Vučića sa evropskim i američkim predstavnicima koji su trajali tokom cijele noći.

Ova pobjeda Srbije mogla bi da probudi nade da se ovaj dio kosovske krize, koji traje gotovo 20 dana, polako bliži kraju, s obzirom na to da je puštanje uhapšenih policajaca jedan od zahtjeva Srba sa KiM.

Dejan Pantić bio je pripadnik Kosovske policije angažovan u Kosovskoj Mitrovici, koju je napustio početkom novembra kada su se Srbi povukli iz prištinskih institucija.

Pantić je uhapšen 10. decembra na administrativnom prelazu Jarinje kada se sa suprugom vraćao iz Raške, a Priština ga tereti da je organizovao „teroristički napad“ na prostorije CIK na sjeveru Kosova.

Njegov advokat i porodica su isticali da je Pantić danima bio bez potrebne terapije, da je srčani bolesnik, a da nisu uspijevali ni da se čuju s njim.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.