Dio banjalučkih naselja bez javne rasvjete, iz Gradske uprave odogovaraju-zastario sistem

Dio banjalučkih naselja bez javne rasvjete, iz Gradske uprave odogovaraju-zastario sistem

Sinoć u nekoliko gradskih naselja nije bilo javne rasvjete a po svemu sudeći neće je biti ni večeras.

Iz Gradske uprave objašnjavaju da se rasvjeta na teritoriji grada Banjaluke trenutno pali preko sistema MTK (mrežna tonfrekventna komanda) odnosno signal za uključivanje/isključivanje se generiše preko MTK predajnika koji se propusti kroz mrežu do MTK prijemnika.

Kako su kazali, riječ je o zastarjeloj tehnologiji, zbog koje postoji mogućnost da signal ne prođe i naravno kao rezultat rasvjeta se ne upali, što je i bio slučaj u noći između 23. i 24. novembra, kada je bez rasvjete ostalo nekoliko naselja.

Imajući u vidu zastarjelost sistema komande za upravljanje rasvjetom, koja je dovela do problema sa rasvjetom u naseljima Paprikovac, Lauš, Nova varoš i Centar, Grad Banja Luka je već ranije preduzeo mjere kojim će se otkloniti smetnje u funkcionisanju rasvjete na teritoriji grada, saopšteno je iz Gradske uprave.

S tim u vezi, u prethodnom periodu je i pokrenuta i završena procedura javne nabavke “Nadzor i upravljanje javnom rasvjetom u gradu Banja Luka” kako bi postojeći sistem bio zamijenjen modernijim i savremenijim.

Iz Gradske uprave ne saopštavaju ko je izabrani izvođač radova niti koliko će zamjena sistema komande koštati.

autor: Faktor foto: ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.