Đoković otvorio dušu: Sloboda govora je samo iluzija, pretvorili ste me u lošeg momka

Đoković otvorio dušu: Sloboda govora je samo iluzija, pretvorili ste me u lošeg momka

Srpskog tenisera Novaka Đokovića obradovala je vijest da je Australija ukinula trogodišnju zabranu ulaska u zemlju i tako mu omogućila da učestvuje na prvom Grand Slam turniru sezone, a nakon svega je otvorio dušu u razgovoru za italijansku La Stampu.

 

Sve što ga je tištilo prethodnih mjeseci Đoković je konačno odlučio da podijeli i bio je vrlo oštar.

„Znam da nekad ljudi misle da se foliram, da određene stvari radim jer želim da budem voljen. Nije tako, ja samo hoću da budem svoj, jedinstven. To je nešto što se gubi danas. Nije moguće udovoljiti svima, ali ako imamo političku korektnost, onda valjda možemo da iskažemo svoje ideje sa poštovanjem, bez mržnje, sa slobodom. Sloboda govora je danas prema mom mišljenju samo iluzija“, rekao je Đoković, dodavši:

„Imam jedan idealan primjer iz ove godine, zbog svega što mi se desilo oko vakcine. Izrazio sam samo slobodu da sam odlučim šta ću uraditi sa svojim tijelom, i odjednom sam etiketiran kao antivakser, što nisam. Ako ne pripadaš uopštenom načinu razmišljanja, brzo postaneš loš momak. A to nije dobro“, rekao je Novak.

Iako je u borbi za najboljeg tenisera svih vremena, najvažnije mu je da bude dobar čovjek.

„Imam neke snove, pojedini su veliki. Najveći su da budem tata Stefanu i Tari. Da razumijem šta znači biti otac, čitati, učiti, diskutovati… To je kao posao, jer niko nije rođen kao roditelj. Često se fokusiramo na to da učimo djecu, kako to da radimo, da gradimo njihov karakter. Vjerujem u fundamentalne stvari, rad na sebi, učim da budem smiren kada me napadaju i kritikuju, učim da napravim prednosti od svog iskustva… Istražujem šta su najvažnije stvari za djecu, ne samo za sebe. To su stvari o kojima razmišljam svakog dana“, kazao je Đoković.

Đoković je, podsjetimo, nakon dva kola s maksimalna četiri seta u svoju korist izborio polufinale završnog Mastersa u Torinu, a rivala će saznati kada se završi takmičenje u drugoj grupi, prenosi Klix.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.