Đoković posvađao Plenkovića i Milanovića

Đoković posvađao Plenkovića i Milanovića

Đoković posvađao Plenkovića i Milanovića.

Hrvatski premijer Andrej Plenković juče je fotografisan kako se dobro zabavlja u društvu francuskog predsjednika Emanuela Makrona i srpskog tenisera Novaka Đokovića na finalu Svjetskog kupa u ragbiju koje se igralo na Stade de Franceu u Saint-Denisu. I to je bio povod za političke obračune u susjednoj zemlji.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je komentarisao fotografije.

„Čekamo da nam veliki dedramatizator objasni što su to zapravo napravili. Plenković se slikao s Novakom Đokovićem. To je inače onaj rusofil. Genijalni sportaš, za kojega u principu navijam, ali rusofil. Istovremeno se obračunava sa saborskim zastupnicima koji su glasali protiv uvlačenja Hrvatske u rat i obuke vojnika za rat u Ukrajini – jer gledaju hrvatske interese – ali nema problema naslikavati se s ljudima koji su otvoreno na strani Moskve“, rekao je Milanović.

Sad je reagovao i Plenković.

„Kako su obaveze u Briselu završavale u petak, odlučio sam provesti vikend s porodicom, na što mi je on (Makron, op.a.) rekao da pogledamo utakmicu zajedno. U jednom trenutku se pojavio Đoković, nisam ni znao da će biti tamo, fotografisali smo se…Ali zadnji koji me može prozivati je Milanović, koji nas dovodi u poziciju da moramo objašnjavati stavove Hrvatske, a to je podrška Ukrajini, što je naš stav cijelo vrijeme. Ako je neko rusofil, to je onda on. Čuo sam i da je koristio izraz ‘budala’, na što mogu reći da su njegove izjave posljednjih godinu dana debilne i sramota za Hrvatsku”, izjavio je Plenković.

autor:http://aloonline.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.