Dnevno se u Srpskoj ZARAZI oko 30 školaraca

Dnevno se u Srpskoj ZARAZI oko 30 školaraca

Testiranja u Srpskoj pokazala su da je, za samo četiri posljednja dana, virusom korona zaraženo 137 djece školskog uzrasta i još desetoro mališana vrtićkog uzrasta.

Prema jučerašnjim podacima Instituta za javno zdravstvo RS, na virus korona bilo je pozitivno 15 osnovaca i 19 tinejdžera. Zaraženo je i dvoje djece mlađe od pet godina.

Dan ranije, testiranja su pokazala da je koronom zaraženo 20 osnovaca i 17 djece srednjoškolskog uzrasta. Pozitivno je bilo i petoro mališana do pet godina starosti.

Najviše zaraženih osnovaca u protekla četiri dana registrovano je u srijedu, 10. novembra, i to 24 djece starosti od 6 do 14 godina.

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je u proteklih mjesec dana prisutan otprilike isti broj učenika osnovnih i srednjih škola koji su pozitivni na virus korona, ali da taj broj nije alarmantan da bi se preduzimale mjere.

– Prethodnih mjesec dana imamo otprilike isti broj učenika oboljelih od virusa korona, koji je uslovljen kretanjem virusa u lokalnoj zajednici – rekla je ona, prenosi SrpskaInfo.

autor: Srpskainfo foto: srpskainfo

 

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.