Dodik poručio Komšiću i Džaferoviću: Milo mi je što vas više neću gledati!

Dodik poručio Komšiću i Džaferoviću: Milo mi je što vas više neću gledati!

Na kraju današnje sjednice Predsjedništva BiH, srpski član Predsjedništva Milorad Dodik oprostio se od bošnjačkog i hrvatskog kolege, Šefika Džaferovića i Željka Komšića, riječima: „Milo mi je što vas više neću gledati“, prenosi portal „Argumenti“.

 

U Sarajevu je danas održana sjednica Predsjedništva BiH na kojoj su Džaferović i Komšić odbili da se u dnevni red uvrsti Dodikov prijedlog da se Predsjedništvo odredi prema neustavnom ponašanju Kristijana Šmita i da se udalji iz BiH u svjetlu činjenice da je BiH pred dobijanjem kandidatskog statusa.

Prijedlog nije uvršten u dnevni red sjednice Predsjedništva BiH niti se o njemu raspravljalo.

„To dovoljno govori o njihovom licemjerju jer jedno govore u javnosti – da je ono što je Šmit nametnuo nepoželjno i nedoputivo, a neće da prihvate moj prijedlog“, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa Fon der Lajenovom i sjednice Predsjedništva BiH.

Takođe, odbili su i prijedlog da se u dnevni red uvrsti usvajanje nacrta osnove za vođenje pregovora radi zaključivanja međudržavnog ugovora između BiH i Srbije o izgradnji gasovoda „Nova istočna interkonekcija BiH i Srbije“ na pravcu granica Srbija-BiH-Bijeljina-Banjaluka-Prijedor-Novi Grad.

Džaferović i Komšić odbili su i prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH da na dnevni red sjednice bude uvršten prijedlog o pristupanju BiH inicijativi „Otvoreni Balkan“.

(agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.