Dodik: Vlado, zar te nije SRAMOTA – Vladičić: I meni izjava djeluje ZBUNJUJUĆE

Dodik: Vlado, zar te nije SRAMOTA – Vladičić: I meni izjava djeluje ZBUNJUJUĆE

Predsjednik Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske Vladislav Vladičić “objasnio” je novu formulu za obračun budućih računa električne energije.

On je zbog svoje izjave postao popularan na društvenim mrežama, a reagovao je i predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Vladičić je u izjavi bio toliko “jasan”, da ga niko nije shvatio šta je htio reći.

– Kako se obračunava? Jednostavno se obračunava, tako da se to podijeli sa dva, po 250 jeftine i 250 skuplje do 500, i po 150 manje i 150 više preko 500. Dakle 300 će ući u kategoriju iznad 500 kilovat sati, a do 500, svakako, dva puta 250, daju 500. I tako, svaki odnos potrošnje između manje i veće, ako je odnos 40:60, 30:70, svaki odnos se preračunava po toj formuli – naveo je predsjednik Regulatorne komisije za energetiku RS.

Ubrzo je reagovao Dodik koji mu je poručio da se ne sramoti, prenosi N1.

– Vlado, zar te nije sramota? Ovo je sramotno objašnjenje za javnost. Vjerujem da ni tebi nije jasno šta si rekao. Bilo bi dobro da i sebi i javnosti pojasniš šta si htio da kažeš – kategoričan je bio Dodik.

Direktor Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske Vladislav Vladičić rekao je da predsjednik Srpske Milorad Dodik ima pravo da kritikuje rad svih funkcionera u Srpskoj, te da će njegovu kritiku svakako prihvatiti.

“Isječena izjava koju sam dao o temi korekcije cijena struje i meni samom djeluje zbunjujuće, no kontekst koji je isječen daje kompletan i jasan odgovor na pitanje koliko ćemo struju plaćati od januara”, rekao je Vladičić.

Na pitanje Srne kako reaguje na javnu kritiku koju mu je uputio predsjednik Srpske povodom njegovog objašnjenja o korekciji cijene struje, Vladičić je istakao da nije prijatno kada vas predsjednik javno kritikuje, ali da treba da se sjeti da ga je javno i podržao da obavlja funkciju direktora Regulatorne komisije za energetiku.

“Izražavam žaljenje ako je zbog moje isječene izjave javnost u Srpskoj dovedena u zabludu”, rekao je Vladičić.

autor:agencije, foto i video: tviter

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.