Dok Petrović obilazi slave i odbija saradnju sa institucijama, voda ulazi u dvorišta i kuće

Dok Petrović obilazi slave i odbija saradnju sa institucijama, voda ulazi u dvorišta i kuće

I dok građani Bijejline i Semberije strahuju od poplava, gradonačelnik Ljubiša Petrović obilazi slave i odbija saradnju sa institucijama Republike Srpske ali i službama nadležnim za odbranu od izlivanja rijeka.

Podsjetimo, Petrović se juče nije javljao na pozive predsjednika Vlade koji je htio da provjeri situaciju po pitanju vodostaja i padavina u Bijeljini i Semberiji.

Takođe, on se ne javlja ni direktoru “Voda Srpske” kao ni Civilne zaštite, koji su htjeli da sa njim održe sastanak i da se razgovara o važnim temama.

Za takav potez, Petrovićevo opravdanje je bilo da nije bio u Gradskoj upravi, nego na terenu, te da se zbog toga nije mogao javiti. Terenu? Jeste, išao je na slavu PDP-a, Bogojavljenje, te mezio rame uz rame sa kako je zove, „heroinom“ Jelenom Trivić i Branislavom Borenovićem.

Dok voda Bijeljincima ulazi u dvorišta i kuće, Petrović obilazi slave.

Očigledno da Petrović ne zna, da su bijeljinski vatrogasci noćas u vikend naselju u Janji, iz kuće koju je opkolila voda, evakuisali trudnicu i još tri osobe.

Ne sarađivati sa institucijama u ovakvoj situaciji je nedopustivo i krajnje neodgovorno prema građanima Bijeljine i Semberije.

Javna ustanova „Vode Srpske“ uvela je vanredne mjere odbrane od poplava za poplavno područje Semberije – Sektor jedan, pošto je na mjernoj stanici Radalj u Srbiji rano jutros zabilježen vodostaj rijeke Drine od 500 centimetara, sa tendencijom daljeg rasta.

Rijeka Drina djelimično se razlila u vikend naselju u Mjesnoj zajednici Janja.

autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.