Teslić: Dragan Bogdanić i Đorđe Gajić izbačeni iz SNSD-a

Teslić: Dragan Bogdanić i Đorđe Gajić izbačeni iz SNSD-a

Dragan Bogdanić i Đorđe Gajić izbačeni iz SNSD-a.

Opštinski odbor SNSD Teslić isključio je na današnjoj sjednici iz ove stranke Dragana Bogdanića i Đorđa Gajića, a na prijedlog Izvršnog komiteta.

OO SNSD, na čelu sa predsjednikom Radislavom Đurićem dao je punu podršku institucijama Republike Srpske, predsjedniku Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću zbog montiranog političkog procesa koji se vodi protiv njih.

„Svi smo mi vrlo dobro upoznati sa procesom koji se vodi protiv predsjednika Milorada Dodika i Miloša Lukića pred Sudom BiH, a koji se terete za krivično djelo neizvršavanja odluka Kristijana Šmita. Mišljenja sam da se radi o jednom montiranom političkom procesu koji je usmjeren na urušavanje institucija Republike Srpske i našeg predsjednika. Mi kao Opštinski odbor SNSD Teslić dajemo jasnu i nedvosmislenu podršku našem predsjedniku u radu i očuvanju institucija Republike Srpske i srpskog naroda“, rekao je večeras predsjednik OO SNSD Teslić Radislav Đurić nakon održane sjednice Opštinskog odbora.

Đurić je naglasio da se u pravnom zakonodavstvu bilo koje zemlje u svijetu ovo ne bi moglo desiti.

„Mi vrlo dobro znamo da je Ukaz o proglašenju Zakona koji je Dodik potpisao prošao proceduru Narodne skupštine Republike Srpske i da ni bošnjački klub u Vijeću naroda Republike Srpske nije potegao vitalni nacionalni interes po tom pitanju. Ovdje imamo proces koji kontrolišu određeni centri moći i nije nikakva tajna da iza svega stoje SAD, Kristijan Šmit i Sud BiH. Na svima nama je težak zadatak, a to je da se pravnim sredstvima branimo protiv nepravde“, rekao je predsjednik Đurić.

Na večerašnjoj sjednici OO SNSD Teslić bila je i Informacija o aktivnostima predsjednika OO SNSD Teslić od preuzimanja funkcije predsjednika 24.09.2023. do 9.11.2023. godine. Takođe, razgovarano je i o planiranim projektima na području Teslića.

autor:http://banjaluka.net

Share

Jedan komentar na “Teslić: Dragan Bogdanić i Đorđe Gajić izbačeni iz SNSD-a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.