Drama kod Novog Grada: Napadnuti radnici „Elektorkrajine“, napadač pucao iz puške

Drama kod Novog Grada: Napadnuti radnici „Elektorkrajine“, napadač pucao iz puške

Dvojica radnika „Elektrokrajine“ – Terenska jedinica Novi Grad napadnuta je juče vatrenim oružjem prilikom obavljanja redovnih radnih zadataka u industrijskoj zoni Poljavnice kod Novog Grada.

 

„Napad osobe sa inicijalima B.К. se desio kada su naši radnici, po standardnom nalogu Direkcije za tržišno snabdijevanje Elektroprivrede RS, došli da sa mreže isključe brojilo poslovnog objekta dotičnog kupca zbog duga za neplaćenu električnu energiju“, rekli su u „Elektrokrajini“.

Kako objašnjavaju, napadač je prema radnicima uperio oružje duge cijevi i iz neposredne blizine ispalio jedan hitac, te nogama šutirajući polomio kutiju sa radnim alatom koji su radnici.

Кada je po drugi put repetirao oružje, radnici su otrčali u službeno vozilo i udaljili se. Odmah su pozvali policiju koja je došla na lice mjesta, privela napadača i izvršila pretres imovine osumnjičenog tokom kojeg je pronađeno oružje duge cijevi (vojna puška M-76 sa optičkim nišanom) i pripadajućom municijom, prenosi ATV.

Uprava i kolektiv Elektrokrajine najoštrije su osudili brutalni napad i ugrožavanje života njihovih radnika, koji obavljaju svoj posao od kojeg prehranjuju porodice.

„Pozdravljamo brzu reakciju policije koja je privela napadača, te protiv njega najavila podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima. Ovim putem pozivamo nadležne pravosudne institucije da u predstojećem krivičnom postupku najoštrije sankcionišu dotično lice“, navode iz Elektrokrajine.

Podsjećamo da „Elektrokrajina“ od 2021. godine posluje kao operator distributivnog sistema koji postupke isključenja i uključenja korisnika mreže obavlja po nalogu ovlaštenog snabdjevača, odnosno nadležnih direkcija „Elektroprivrede RS“.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.