Draško Staniuvković TREBA DA PREUZME PDP

Draško Staniuvković TREBA DA PREUZME PDP

Bivši predsjednik mladih PDP-a, Ivan Begić, osvrnuo se i na jučerašnju konferenciju za novinare Draška Stanivukovića. Begić smatra da su PDP-u prijeko potrebni izbori te da na čelu te stranke treba biti Stanivuković.

– Ne znam da li se on smatra tim, ali to govore rezultati izbore i uspjeh koji je ostvario. Iznenadili su me njegovi potezi poslije izbora. Njegov stav, njegovo ponašanje, njegovo državničko držanje, ne nagle izjave, iznenadile su me u pozitivnom smislu. Stanivuković je neko ko je PDP-u donio polovinu glasova koje je stranka imala unutar cijele Republike. On pobjednik u nizu opozicionih gubitaka. Po meni, realna stvar bi bila da je on neko ko treba da preuzme PDP – istakao je Begić.

Begić je komentarisao i špekulacije o tome da Stanivuković prilazi vladajućoj strukturi.

– Današnje otvaranje mosta u Česmi, rukovanje sa gospodinom Dodikom, ja bih to isto uradio. Ako će građani Banjaluke od Vlade Srpske dobiti most to je velika stvar. Most donosi Vlada Srpske, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Radovan Višković. Ako je to cijena, da Banjaluka dobije most, ja bih to isto uradio. Da li je to prilazak vlasti, znajući Stanivukovića, ne bih rekao da će on tu napraviti neke trule kompromise iako mnogi iz opozicije ne smatraju to tako. Evo recimo, gospodin Vukanović je poletio da kritikuje sve te stvari pa je sebi uzeo za pravo da napada, a nikad da se izvini. Moramo razlikovati Stanivukovića kao gradonačelnika i predsjednika GO PDP-a – kazao je on. 

Begić je na kraju razgovora poručio da će se neko vrijeme odmoriti od politike i posvetiti porodici i zdravlju.

autor:atv/fakttormagazin, foto i video:atv

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.