Privukli pažnju! Evo šta se krije iza bilborda sa srednjim prstom u Banjaluci

Privukli pažnju! Evo šta se krije iza bilborda sa srednjim prstom u Banjaluci

Evo šta se krije iza bilborda sa srednjim prstom u Banjaluci.

Na ulicama Banjaluke danas su osvanuli bilbordi u kojima se otkriva poruka koja je posljednjih dana skrenula pažnju mnogih prolaznika na ulicama.

Bilbordi na kojima je istaknut srednji prst sa porukama “Kontroliši se malo”, “Ne odbijaj da pregledaš testise” i “Između 15 i 39 godina najčešći tumor kod muškaraca je tumor testisa”, imali su samo jedan cilj, a to je da se skrene pažnja na zdravlje muškaraca i samopregled testisa.

Iza ove kampanje stoji udruženje “Superbrke” iz Banjaluke koji već 10 godina uspješno organizuju akciju Movember koja ima upravo za cilj da se priča o ovom problemu, ali i da se napravi humanitarna akcija kako bi se pomoglo najugroženijim pacijentima.

“U saradnji sa advertajzing agencijom Ovation iz Beograda uradili smo ovu zanimljivu kampanju koja je sasvim sigurno skrenula pažnju i poslala jasnu poruku muškarcima. Ova sjajna ekipa je istu kampanju plasirala i u Beogradu kako bismo postigli regionalnu vidljivost i smatramo da smo u tome uspjeli. Ovo ništa ne bi bilo izvodivo bez naših partnera koji su nam obezbjedili brojne lokacije na LED ekranima i bilbordima u Banjaluci, ali po cijeloj BiH i koji su prepoznali značaj ovog problema kada je zdravlje muškaraca u pitanju”, kazali su iz udruženja “Superbrke” iz Banjaluke.

“Superbrke” u novembru nastavljaju sa brojnim aktivnostima na koje su mnogi banjalučani sigurno smo već navikli te na njihovim mrežama ili na web sajtu možete ispratiti sva dešavanja za ovu desetu po redu akciju.

Podsjećamo, Movember je globalni pokret koji se odvija svakog novembra, a cilj mu je naglasiti važnost muškog zdravlja. Pokret se prvo pojavio u Australiji prije 20 godina, a u međuvremenu je prerastao u globalnu inicijativu koja motiviše muškarce da puste brkove kao simbol svijesti i podrške muškom zdravlju. Movember podstiče muškarce da budu proaktivni u pogledu svog zdravlja, što u praksi znači odlazak na redovne preglede kako bi se rano otkrile i uspješno liječile bolesti, kao i otvoren dijalog o mentalnom zdravlju, Pišu Nezavisne.

autor:http://bl-portal.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.