Golić: BiH odobreno 704.000 dolara za ekološke projekte

Golić: BiH odobreno 704.000 dolara za ekološke projekte

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila j da je BiH danas u Rimu bespovratno odobreno 704.000 dolara za projekte u sferi zaštite životne sredine.

Golićeva predvodi delegaciju iz BiH na trodnevnoj konferenciji Globalnog fonda za zaštitu životne sredine na kojoj govori o najboljim operativnim modalitetima primjene prioritetnih projekata za Republiku Srpsku koji će biti finansirani iz Globalnog fonda.

Globalni fond posebno je fokusiran na projekte finansiranja rješavanja problema u oblasti biodiverziteta, klimatskih promjena i degradacije zemljišta, kojim se, kako ističe Golićeva, unapređuju kapaciteti i akredituju republičke i institucije BiH koje će imati direktan pristup grant sredstvima iz međunarodnih fondova.

“Počeli smo konsultacije za nova grant sredstva iz Globalnog fonda i nadam se da ćemo do kraja godine da vidimo kako će ovaj projekat funkcionisati. A informisani smo da novi projekat raspolaže sa 5,5 miliona dolara i da imamo velike šanse da povučemo i ova bespovratna sredstva”, istakla je Golićeva.

Ona je istakla da je na sastanku sa zamjenikom generalnog direktora Organizacije UN za hranu i poljoprivredu /FAO/, čije je sjedište u Rimu, Marijom Helenom Semedo, te direktorom ove organizacije za klimatske promjene DŽeferi Grifinom i regionalnim direktorom FAO za Evropu i Aziju Nabil Gangijem uspostavljena dobra saradnja.

autor:aganecije, foto:agencije

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.