Hrvatski državni avion na letu za Katar imao kvar, u njemu bili Jandroković i Grlić Radman

Hrvatski državni avion na letu za Katar imao kvar, u njemu bili Jandroković i Grlić Radman

U Hrvatsku se poslijepodne iz Dohe vratio službeni državni avion koji je tamo ostao zbog manjeg tehničkog kvara, do kojeg je došlo tokom leta prije tri dana, a koji je u međuvremenu popravljen, potvrđeno je iz hrvatske Vlade.

 

„Tokom leta iz Zagreba za Dohu, 12. decembra, došlo je do manjeg tehničkog kvara na službenom avionu Republike Hrvatske“, rekao je Hini portparol Vlade Marko Milić.

„Piloti su postupili skladno proceduri te prilagodili visinu i brzinu leta. Let do destinacije nastavljen je bez ikakve opasnosti za putnike, posadu i avion. Avion je zadržan u Dohi kako bi se po pristizanju potrebnih dijelova i opreme kvar uklonio, što je i učinjeno pa se avion danas vratio u Zagreb“, dodao je Milić.

Tim su letom u Dohu na polufinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u fudbalu između Hrvatske i Argentine, koja se igrala u utorak, putovali predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman i oni su se u Hrvatsku zbog kvara državnog aviona vratili komercijalnom linijom.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.