Jelena Trivić zvanično kandidat, ima li podrške SDS-a?

Jelena Trivić zvanično kandidat, ima li podrške SDS-a?

Jelena Trivić biće kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske. Ipak kolege iz opozicije zvaničnu podršku ne daju iako je do izbora ostalo manje od pet mjeseci. Na podršci su škrti i u PDP-u. Daće je samo SDS-u i to za kandidata koji će u trku za BH Predsjedništvo. Da li je to dogovor samo SDS-a i PDP-a, bez ostalhih partija, odgovor su članovi PDP-a izbjegli.

„Svi koji u meni vide iskrenost u tom pogledu dobro došli su, ja nikome nisam zatvorila vrata, ali oni moraju dokazati da su na istim stanovištima kao i ja”, izjavila je Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a.

“Može naravno biti nekih priča i pokušaja, ali uopšte ne sumnjam da će doći do bilo kakvih nesuglasica po tom pitanju”, naveo je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović  i danas kaže da oni unutar stranke o svom kandidatu još ne raspravljaju. Ne želi o tome da li o tuđim kandidatima ipak raspravljaju, ograđuje se i kaže da to pitamo Mirka Šarovića koji, sada već tradicionlano, na nađe pozive ne odgovara.

“Zovite vi predsjednika stranke pa vidite sa njim, mi nismo o tome razgovarali na Predsjedništvu, ni o kandidatima, odnosno našem kandidatu, niti smo razgovarali o funkciji, odnosno kandidatu za neku od inokosnih funkcija”, rekao nam je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a.

Da jedni šefuju, a drugi poginju glavu, pa da zbog toga dogovora nema, smatra opozicioni Nenad Nešić.

“Njihovi potezi u decembru i danas jasno pokazuju da PDP jasno kaže da je on šef SDS-u i da su oni ti koji diktiraju kako će se ko ponašati u opoziciji. DNS zaista nije mogao da prihvati takvu lidersku ulogu PDP-a”, kaže Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

Kad se podvuče crta, vidi se da je najdeblji kraj izvukao Nebojša Vukanović. Iako podržava Jelenu Trivić, sada je potpuno jasno da oni ne podržavaju njega u želji koju ispoljava već mjesecima, a to je da bude kandidat opozicije za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Share

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.