Stoltenberg: Još 700 vojnika za Kosovo

Stoltenberg: Još 700 vojnika za Kosovo

Stoltenberg,  još 700 vojnika za Kosovo.

Sjevernoatlantska alijansa (NATO) rasporediće dodatnih 700 vojnika na Kosovo, rekao je danas generalni sekretar ove alijanse Jens Stoltenberg.

„Donijeli smo odluku da rasporedimo još 700 vojnika iz operativnih rezervnih snaga za Balkan i da dodatni bataljon rezervnih snaga stavimo u stanje visoke pripravnosti, tako da mogu biti raspoređeni, u slučaju potrebe“, rekao je Stoltenberg na konferenciji za medije u Oslu.

Situacija u opštinama na sjeveru Kosova i Metohije.

U kojima su Srbi većinsko stanovništvo, eskalirala je u petak, 26. maja, nakon što je kosovska policija zauzela opštinske prostorije u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić s ciljem da omogući „novim načelnicima opština“ da preuzmu dužnost, nakon izbora koje su Srbi bojkotovali i na kojima je izlaznost bila manja od 3,5 odsto.

KFOR je blokirao opštinske prostorije ispred kojih su se okupili Srbi koji su mirno protestovali.

podsjećamo:

Zapalili troboku, uhapšena 3 muškaraca zbog uništavanja srpske zastave u Gračanici.

Trojica muškaraca uhapšena su danas pod sumnjom da su u ranim jutarnjim časovima zapalili zastavu Srbije pored spomenika Milošu Obiliću u Gračanici, saopštili su iz Kosovske policije.

Osumnjičeni se, kako piše u saopštenju objavljenom na Fejsbuku, terete za djelo uništenja ili oštećenje imovine.

U akciji kosovske policije uhapšeni su I. B. (22), Š. V. (22) i I. G. (31) i nad njima se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom sprovode potrebne istražne radnje.

Zapalili troboku, uhapšena 3 muškaraca zbog uništavanja srpske zastave u Gračanici.

Rano jutros mještani Gračanice prijavili su da je zapaljena srpska trobojka koja se nalazi na kružnom toku.

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak na kome se vidi kako muškarac sa maskom preko lica izlazi iz automobila i pali zastavu Srbije, nakon čega odlazi u pravcu Kišnice, prenosi Blic.

Mještani Gračanice su ubrzo postavili novu zastavu.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.