Kajganić otkrio odakle su potekli navodi o planiranju ubistva tužioca

Kajganić otkrio odakle su potekli navodi o planiranju ubistva tužioca

Glavni tužilac BiH Milanko Kajganić izjavio je Srni da se nastavljaju provjere navoda o planiranju ubistva jednog tužioca ovog tužilaštva i jednog policijskog službenika, te da su neki od tužioca dobili dodatno obezbjeđenje.

 

Kajganić kaže da je u okviru ovih provjera pretresena jedna lokacija na Sokocu tokom koje su pronađene snajperska i automatska puška, ali da se u ovom trenutku ne može reći za šta su bile namijenjene, odnosno da li su ostale iz proteklog rata ili je u pitanju nešto drugo.

On je rekao da su navodi o planiranju ubistva potekli od pritvorenika u državnom zatvoru u Vojkovićima.

„Komentarisalo se po pritvoru, nije povezano za bilo koju ličnost, niti predmet. Znamo da su komentarisali osumnjičeni iz takozvanog ‘Skaj predmeta’ i to se sada provjerava“, rekao je Kajganić.

On kaže da su neki tužioci Tužilaštva BiH dobili dodatno obezbjeđenje, ne precizirajući o kojim tužiocima je riječ.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH juče su, po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, pretresli nekoliko ćelija u državnom zatvoru u Vojkovićima, rečeno je ranije Srni u Sipi.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izdao je naredbu svim policijskim upravama da podignu mjere bezbjednosti zbog saznanja da su planirana dva ubistva.

(agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.