Ko će pobijediti Govedarica ili Miličević: Još se ne zna ko će biti potpredsjednik Skupštine Republike Srpske u ime SDS-a!

Ko će pobijediti Govedarica ili Miličević: Još se ne zna ko će biti potpredsjednik Skupštine Republike Srpske u ime SDS-a!

Ni četiri mjeseca od formiranja novog saziva Narodne skupštine, najveća opoziciona partija SDS još nije dala ime potpredsjednika parlamenta. Koplja se lome oko dva imena.

Dragomir Vasić iz Zvornika i Milan Petrović iz Prnjavora su potencijalni kandidati, to su nam potvrdili obojica.

Kako saznajemo, Vasić je favorit Vukote Govedarice dok je Petrović izbor Milana Miličevića.

Petrović to negira, ali jasno je da ni po ovom pitanju u SDS-u nema sloge s obzirom na to koliko se na prijedlog čeka.

„U SDS-u, krenuli smo nekim novim putem, da radimo, da nema favorita, već ćemo gledati kvalitet te osobe i rezultat na prethodnim izborima. Ja smatram da nisam ničiji favorit, niti smatram da u SDS-u ima favorita trenutno“, kaže Milan Petrović.

Na ime potpredsjednika još čeka i rukovodstvo parlamenta. Iako je tačka o imenovanju SDS-ovog potpredsjednika na dnevnom redu skupštinskog zasjedanja, papir sa imenom još nije stigao u skupštinske službe.

Skupština: Izbor sudija Ustavnog suda i novih ministara – SDS se još nije dogovorio ko će biti potpredsjednik Skupštine

„Dobili smo zahtjev od SDS-a da se ta tačka razmatra kao pretposljednja, zato što još nisu održali sjednicu Predsjedništva na kojoj odlučuju o imenu. Nadam se da će to sve biti u toku ovog skupštinskog zasjednja i da ćemo dobiti kompletirano rukovodstvo i Narodne skupštine i Vlade“, naveo je Nenad Stevandić, predsjednik NSRS. 

Ko će biti poptredsjednik Narodne skupštine iz SDS-a, ko koga favorizuje i zašto im trebaju četiri mjeseca da iskristališu jedno ime, pokušali smo da pitamo i Vukotu Govedaricu, člana Predsjedništva SDS-a.

Njegov odgovor bio je – „ne bih komentarisao to“.

 

autor:tav/faktormagzin, foto: Faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.