Koliko je Aljbin Kurti loš da ga i Ramuš Haradinaj zove TIRANINOM!

Koliko je Aljbin Kurti loš da ga i Ramuš Haradinaj zove TIRANINOM!

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj nazvao je premijera Aljbina Kurtija tiraninom, ističući da neodgovorno vođenje politike dolazi na naplatu, prenosi Ekonomija onlajn.

Haradina navodi da je stav Aljbina Kurtija izazvao da međunarodna zajednica više simpatija sada ima za Srbiju nego za Kosovo.

„Premijer je postao štetan i tiranin. Posledice neodgovornog pozicioniranja kosovskog premijera u odnosu na skoro sve teme vezane za zemlju dolaze. Posledica njegovog pogrešnog pozicioniranja je hitno vraćanje ZSO i prednost Srbije u procesu dijaloga. Njegov pogrešan pristup doveo je do toga da međunarodna zajednica vidi Srbiju sa više simpatije nego Kosovo. Aljbin Kurti je uspeo da dželata pretvori u žrtvu”, kazao je Haradinja.

On je dodao da su odluke premijera Kurtija u sferi ekonomije, bezbednosti i obrazovanja, dijaloga i odnosa sa saveznicima, postale težak teret za Kosovo.

„Njegove odluke u sferi ekonomije, bezbednosti, obrazovanja, dijaloga, odnosa sa strateškim partnerima već su postale težak teret za zemlju i narod. U ovom kontekstu treba posmatrati i nedavnu odluku Suda pravde EU o isključenju Kosova iz Organizacije evropskih regulatora telekomunikacija“, dodao je Haradinaj.

Haradinaj ističe da pogrešno pozicioniranje premijera Kurtija je vratilo temu Zajednice opština sa srpksom većinom.

„On ide na Svetski ekonomski forum u Davos sa novcem poreskih obveznika, navodno da priča o stranim investicijama na Kosovu, pa čak i organizuje Samit investitora u Cirihu, dok je novac iz budžeta zatvoren u bunkeru, a privreda je u ruševinama. Ovo je u najmanju ruku licemerje. Premijer se pretvorio u tiranina”, rekao je Haradinaj.

autor:kosovoonline, foto: balkan plus

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.