Kovačević: CIK nezakonito izabran, SRPSKA SE PITA!

Kovačević: CIK nezakonito izabran, SRPSKA SE PITA!

Aktuelni saziv CIK-a je nelegalan i svaka njihova odluka je nezakonita, izjavio je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a i poručio da se Srpska pita.

 

– Tražimo da se slobodna i demokratska volja građana poštuje, i to će se pokazati i sutra kada ćemo u 18 časova pokazati našu spremnost da branimo Republiku Srpsku – poručio je Kovačević.

Naglasio je da je aktuelni saziv CIK-a nezakonito izabran.

– Donijeli su odluku o ponovljenom brojanju glasova, pa dan kasnije promijenili odluku, pa je nazvali kontrolno brojanje. Međutim sve je to nezakonito – istakao je Kovačević.

Naglasio je da Zakon kaže da se odluka o ponovljenom brojanju može donijeli onog trenutka kada se objave rezultati izbora.

– Nakon toga date određeni prostor strankama da se žale i poslije toga ako smatrate da postoje određene indicije da postoje neke prevare koje mogu da utiču na izbor, onda donosite odluku o ponovljenom brojanju glasova – kaže Kovačević.

S obzirom da se radi o velikoj pobjedi Milorada Dodika od preko 30. 000 glasova u odnosu na Јelenu Trivić, kontrolno nelegalno brojanje je pokazalo minimalna odstupanja i to je sve u domenu statističke greške, smatra Kovačević.

Dodaje da je strašna podvala falsifikovanih listića za poziciju predsjednika Republike Srpske koje su, navodno, pronađene u dvije vreće samo dan nakon objavljivanja rezultata izbora osim za predsjednika i potpredsjednike Srpske.

(RTRS)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.