Kovačević: Dok se Dodik sastaje sa Putinom i dogovara projekte, Trivićeva uspjela da se sastane samo sa Šmitom

Kovačević: Dok se Dodik sastaje sa Putinom i dogovara projekte, Trivićeva uspjela da se sastane samo sa Šmitom

Susret Milorada Dodika i Vladimira Putina je od izuzetnog značaja jer je to zvaničan sastanak na najvišem nivou srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Ruske Federacije, rekao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva Radovan Kovačević.

 

Kovačević je naglasio da je ovo treći susret Dodika i Putina u kratkom vremenskom periodu, ali da je ovaj posljednji na najvišem mogućem nivou koji je jasno pokazao da su Republika Srpska i Milorad Dodik uvaženi od strane Rusije i da imaju status najbližih prijatelja.

“Dodik je dobio podršku u svakom smislu od Putina, koji je istakao da ta podrška znači i nastavak dobre saradnje Srpske i Rusije“, kaže Kovačević.

On je napomenuo da se cijeli svijet, a naročito Evropa nalaze u velikoj energetskoj krizi, tako da je od izuzetnog značaja garancija koju je Dodik dobio i od Putina i direktora Gasproma Alekseja Milera da će cijena gasa za Srpsku ostati ista.

“Mi imamo daleko najpovoljniju cijenu gasa u Evropi i takva je samo za Srpsku i Srbiju”, ističe Kovačević.

On je rekao da je sada potpuno jasno da u Srpskoj na jednoj strani imamo Milorada Dodika koji se na najvišem nivou redovno susreće sa Vladimirom Putinom i dogovara projekte koji su od izuzetnog značaja za Srpsku, a s druge strane imamo Јelenu Trivić koja je, kako kaže, uspjela da se sastane samo sa Kristijanom Šmitom.

“Šmit je ovdje došao nepozvan i bez ikakvog legitimiteta. Došao je da radi da Republike Srpske i prava za srpski narod više ne bude. Samo dva dana nakon susreta sa Trivićevom rekao je da su njegova misija i zadatak da dejtonski principi, a to su dva entiteta i tri konstitutivna naroda, postanu prošlost”, naglašava Kovačević.

On zaključuje da su sada stvari u Srpskoj potpuno jasne i da će to građani Srpske prepoznati.

“Mi nastavljamo da gradimo Srpsku, da povećavamo plate i penzije kako bi svaki čovjek u Srpskoj živio bolje, ali i da se borimo za njen status. Bez obzira na prijetnje koje dolaze iz inostranstva, nećemo odustati od naše najveće svetinje, države Republike Srpske”, istakao je Kovačević za RTRS.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.