Cvijanović: Lažni visoki predstavnik predstavlja lažni izvještaj

Cvijanović: Lažni visoki predstavnik predstavlja lažni izvještaj

Lažni visoki predstavnik predstavlja lažni izvještaj.
Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da „sutra lažni visoki predstavnik /Kristijan Šmit/ predstavlja lažni izvještaj u Savjetu bezbjednosti UN, u kojem lažno optužuje Republiku Srpsku, njenog predsjednika, Narodnu skupštinu i Vladu za nešto što nisu uradili“.

– Čovjek koji bi po Dejtonskom sporazumu, po Aneksu 10 ovog sporazuma, trebalo da dobije verifikaciju Savjeta bezbjednosti da bi postao visoki predstavnik, a nije je dobio, odlazi u taj isti savjet da prezentuje izvještaj. Ludi nismo – istakla je Cvijanovićeva u Prijedoru.

Cvijanovićeva je rekla da Republika Srpska prepoznaje opasnost, jer je bila suočena sa mnogo većim opasnostima.

– Ali, ovo je ključno vrijeme za Republiku Srpsku da kaže dosta nam je vašeg maltretiranja. Preživjeli smo i teže situacije i preživjećemo i ovo – poručila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je „appsurd i kada govore nama da su odluke Ustavnog suda BiH konačne i obavezujuće, a oni sami ih ne poštuju“.

– Tjeraju nas da izvršavamo odluke Ustavnog suda, a taj isti sud je u predmetu iz 2006. godine donio odluku i obrazložio da bi visoki predstavnik bio visoki predstavnik mora da bude verifikovan u Savjetu bezbjednosti. Dakle, vi, stranci, tjerate nas da ispunjavmo odluke Ustavnog suda BiH onda kada se obračunavate sa Republikom Srpskom i našim nadležnostima, ali vam je sasvim u redu i baš vas briga što taj isti Ustavni sud kaže da ovaj čovjek /Kristijan Šmit/ nije visoki predstavnik, jer nije dobio nikakvu verifikaciju – naglasila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je naglasila da to sve pokazuje dokle ide licemjerstvo, koje svaki dan možemo da vidimo.

autor:http://lat.rtrs.tv

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.