„LIDL“ bi u BiH mogao zaposliti 2.000 radnika

„LIDL“ bi u BiH mogao zaposliti 2.000 radnika

Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, primio je danas u Sarajevu predstavnike kompanije „Lidl“, izvršnog direktora Deana Suneka i voditelja sektora Marjana Mikovića, a naglašeno je da bi njemačka kompanija u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, na sastanku je istaknuta zainteresovanost kompanije „Lidl“ za poslovanje na tržištu BiH, što je vidljivo kroz pripremne radove na izgradnji logističkog centra u blizini Sarajeva.

„Predstavnici kompanije informisali su ministra Košarca o ambicioznom planu da u narednih nekoliko godina prodajni objekti kompanije ‘Lidl’ budu prisutni u gradovima i opštinama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, koji imaju više od 30.000 stanovnika“, naglašeno je u saopštenju. 

Kako je istaknuto, Košarac i predstavnici kompanije „Lidl“ posebno su se fokusirali na pitanje zastupljenosti domaćih proizvoda u prodajnim objektima ove kompanije.

“Osim mogućnosti za nova zapošljavanja, smatram da je od ključne važnosti da u narednom periodu razgovaramo o tome na koji način i u kojem procentu će biti zastupljeni proizvodi iz Republike Srpske i Federacije BiH. Moj stav je da domaći proizvodi moraju na adekvatan način biti zastupljeni u svim trgovačkim centrima i na tome ću insistirati“, naveo je Košarac.

On je rekao da je ohrabrujuća iskazana spremnost kompanije „Lidl“ da proizvodi iz Republike Srpske i Federacije BiH budu na odgovarajući način pozicionirali u njenim trgovačkim marketima, u skladu sa standardima ove kompanije.

Košarac je najavio da će u narednom periodu biti organizovan sastanak predstavnika nadležnih entitetskih institucija i prepoznatljivih proizvođača iz Republike Srpske i FBiH sa predstavnicima kompanije „Lidl“.

“Kompanija ‘Lidl’ prepoznatljiva je na svjetskom i evropskom tržišu, a prisutna je i na regionalnim tržištima poput Srbije i Hrvatske. Raduje me njihovo opredjeljenje i spremnost da u budućnosti posluju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH“, naveo je Košarac.

autor:agencije, foto:lidl.de

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.