„Međunarodna zajednica hitno da reaguje“: Zastrašujuće prijetnje Kurtija i poziv na likvidaciju Srba

„Međunarodna zajednica hitno da reaguje“: Zastrašujuće prijetnje Kurtija i poziv na likvidaciju Srba

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da su zastrašujuće prijetnje i poziv na likvidaciju koje je Srbima na barikadama uputio Aljbin Kurti, koji, kako kaže, očigledno gubi živce pred demokratskim i miroljubivim odgovorom srpskog naroda. Istovremeno Petković je pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje, saopštila je Kancelarija.

 

„Kada znamo na šta je sve u prethodnom periodu bio spreman kako bi izazvao eskalaciju situacije na terenu, ovakve prijetnje najozbiljnije shvatamo“, rekao je Petković koji je tako reagovao na Kurtijevu izjavu za britanski Gardijan da uklanjanje barikada neće isključiti žrtve.

„Međunarodna zajednica mora pod hitno da reaguje na zlokobne najave koje je profesorima, ljekarima, djeci, studentima, samohranim majkama, radnicma koji na barikadama danonoćno brane svoju slobodu i ljudska prava, svoje pravo na ostanak i opstanak na ovim prostorima uputio Kurti“, rekao je Peković.

Sada je, dodaje on, kristalno jasno da njegovo protivpravno raspoređivanje dugih cijevi i specijalaca naoružanih do zuba na sjever Kosova i Metohije nema za cilj nikakvu mirovnu misiju već je direktna prijetnja srpskom narodu na KiM.

„Očigledna je nervoza Prištine jer ne uspijeva da isprovocira neodmerenu reakciju srpskog naroda na barikadama i u svom jalovom i promašenom pokušaju kriminalizacije Srba na sjeveru KiM, sada poziva na njihovu likvidaciju. Sada se još jednom pokazalo ispravnim zbog čega je bila važna odluka naše države da uputi zahtjev o povratku naših bezbjednosnih snaga na KiM i neka Kurti bude uvjeren, neće mu Beograd nikad dozvoliti da svoje prijetnje pretvori u djelo“, naveo je Petković.

(Sputnjik)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.