Milanović: Dodik je srpski patriota, pokušali su ga pokrasti, Trivićevoj nema ko nije dao novac

Milanović: Dodik je srpski patriota, pokušali su ga pokrasti, Trivićevoj nema ko nije dao novac

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je Milorad Dodik srpski patriota i da takvog Srbina „želi za susjeda“.

 

Milanović je podsjetio da se Dodik usprotivio tužbi koju su bošnjački lideri htjeli podići protiv Hrvatske zbog Pelješkog mosta.

„Imamo kineskog premijera koji je sad isključen, skoro uhapšen, koji je govorio 15 minuta na otvaranju Pelješkog mosta, kao ja, Plenković i Jandroković, kao da su Kinezi to platili. Dodika nisu ni pozvali, kao da je ćuko. I sad su ga pokušali pokrasti na izborima, to je grozno. Dodik je srpski patriota, nikad se nećemo slagati u svemu, ali oni su samostalni i neovisni, čak i u Beogradu, i takvog Srbina želim za susjeda u BiH. Jelena Trivić – pa nema ko joj nije dao novac, deset puta je gora od Dodika“, rekao je.

„Milorad Dodik ne da nije na daljinskom Vučića niti je protiv njega, nego je divlje nezavisan. Ostalo je kupljeno prljavim novcem. Čovjek je pobijedio s 30.000 glasova na 600.000 glasova. To je prednost koju je imala Kolinda nad Josipovićem na 2 miliona glasova, uključujući dijasporu“, rekao je.

Kaže da HDZ nikada neće dovesti u red izborne jedinice, prenosi „Index.hr“.

„Kažu da bi to unijelo svađalački ton. Bolje krasti nego se svađati“, zaključio je Milanović.

Dodika je Milanović spomenuo i ranije tokom konferencije za novinare, kada je govorio o Srebrenici i Jasenovcu.

„Postoje puno veći zločini po nepravdi i trajanju. Kao što nama dio Srba lijepi etiketu za Jasenovac – a to sam zamolio Dodika da spusti loptu – tako sada Muslimani i Bošnjaci pokušavaju ubiti Boga u Srbima. To je korak do toga da Srbe nazivate genocidnim narodom. I na kraju, kakve veze Dodik, a posebno ja imam sa Srebrenicom? Da ću se klanjati nekim idolima, neću“, rekao je Milanović.

(Index)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.