Milanović poručio Tužilaštvu BiH: Meni mogu „puvat“

Milanović poručio Tužilaštvu BiH: Meni mogu „puvat“

Nakon vijesti da Tužilaštvo BiH provjerava navode iz krivične prijave protiv predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića „zbog negiranja genocida u Srebrenici“, on je prijavu u svom „stilu“ i komentarisao.

 

Krivična prijava podnesena je protiv Milanovića prošle godine, a iz tužilaštva su potvrdili da je predmet u radu, ali da više informacija ne mogu odavati.

Navodnu izjavu Milanovića da u Srebrenici nije počinjen genocid njegova kancelarija ranije je odbacila kao laž, prenosi Klix.

Milanović je juče istakao kako su Majke Srebrenice boravile u Kninu 2015. godine na poziv bivše predsjednice Hrvatske i njega te da su tada kazale da bi bilo „drugog genocida u Bihaću da nije bilo oslobođenja Knina“.

„Sad bih ja opet trebao paziti šta govorim da ne bih uvrijedio Majke Srebrenici i bio negator genocida. Ja nisam negator genocida, nisam to nikada rekao. Nisam negator masovnog, krvavog zločina. Kako ćemo to kvalifikovati, tu za mene nije zadnja riječ nekolicina sudija koji su u tom predmetu sudili. Moram pitati Jevreje kojih je ubijeno šest miliona, i Tutsije u Ruandi kojih je umlaćeno u mjesec dana 800.000 i Srbe koji su stradali u Jasenovcu na destine hiljada i pet do šest hiljada mladih muškaraca koji su ubijeni oko Srebrenice u pokušaju da se probiju kroz srpski obruč“, kazao je Milanović.

Istakao je kako navedeni zločini ne mogu biti isti, ali da svi ulaze u kategoriju gnusnih, neljudskih zločina.

„I ti to istražuješ. Čime se bavite ljudi? Zaista imate Tužilaštvo koje se bavi time? I to za nekoga ko je nedodirljiv za njih. Dakle, meni mogu puvat’ što se kaže u Dalmaciji. Evo optužite rukovodstvo Republike Srpske, oni su u tim svarima vrlo brutalni. Sve ih provedite, pohapsite, ali to nije više turska carevina“, poručio je Milanović.

(klix)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.