NA PRIJEDLOG HRVATSKE Vulin: Brisel podmuklo uveo prvi paket sankcija Srbiji

NA PRIJEDLOG HRVATSKE Vulin: Brisel podmuklo uveo prvi paket sankcija Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da EU, na prijedlog Hrvatske, nije uvela osmi paket sankcija Rusiji, već prvi paket sankcija Srbiji, podmuklo i ćutke.

 

Reagujući na insistiranje Hrvatske da EU, u okviru novih sankcija Rusiji, stopira uvoz ruske nafte u Srbiju preko Jadranskog naftovoda /Janaf/, Vulin je istakao da će Srbija u bliskoj budućnosti morati da razmisli o izgradnji naftovoda u partnerstvu sa drugim zemljama.

On je naveo da je sada Srbija prisiljena da kupuje skuplju iračku naftu i da tako gubi stotine miliona evra koje je mogla korisnije da upotrijebi, prenijeli su beogradski mediji.

„EU, u kojoj o našoj sudbini odlučuje sve neuspešnija, a sve pakosnija Hrvatska, jeste mesto naših budućih poniženja i stradanja i zato je bolje biti i vojno i politički neutralna zemlja, nego član kluba u kome će hrvatski kompleksi i osveta biti zakon i pravilo“, rekao je Vulin.

Vulin je istakao da je bolje biti i vojno i politički neutralna zemlja, nego član kluba u kome će hrvatski kompleksi i osveta biti zakon i pravilo, te dodao da je EU još jednom dokazala da je klub zemalja koje su imale divizije pod Staljingradom i da je jedina dosljednost u njenoj politici osveta slobodnim narodima.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.