Nastavljeno prepucavanje Milanovića i „Majki Srebrenice“: Izjave vam piše Bakir Izetbegović, vi ste politička organizacija!

Nastavljeno prepucavanje Milanovića i „Majki Srebrenice“: Izjave vam piše Bakir Izetbegović, vi ste politička organizacija!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je danas saopštenje koje su mu, povodom njegovih izjava o Srebrenici, uputile Majke Srebrenice.

 

Milanović je rekao da im je to saopštenje napisao predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

„Bakir Izetbegović hvali se pred kamerama da im piše to saopštenje. Zadnje saopštenje na Twitteru je moralna katastrofa. Od ovog trenutka je to za mene još jedna politička organizacija“, kazao je Milanović.

Potom je nastavio, rekavši da „ko je to pisao iz SDA je rekao dobru stvar“.

„Ja sam fašist koji suspreže u sebi to 20 godina, a zapravo sam demokrat. Borio sam se za prava svih manjina, pa i bošnjačke. I onda napišu da ja glumim demokratu, ali da sam fašista. Moje mjere i ponašanje su demokratski, ali kritičan sam prema svima“, dodao je.

Milanović je nakon poruke Tužilaštvu BiH da mogu „puvat“ isprovocirao Majke Srebrenice koje su mu uputile pismo.

„Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske, jadno je i bijedno da jedan predsjednik države „koja je članica svih organizacija, kojih BiH nikad neće biti“ sebi dozvoli ovakav vokabular. Živi vi nama bili“, sa potpisom i pečatom Munire Subašić i Murata Tahirovića.

Profil na Tviteru Majke Srebrenice koji nije verifikovan, niti ga prate značajnije ličnosti i udruženja objavio je ovo pismo, ali dan prije 9. novembra objavili su Tvit u kojem kažu da je Zoran Milanović fašista koji glumi demokratu.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.