Ne bira sredstva da bi se dodvorio strancima: Komšić pozvao ukrajinskog otpravnika poslova na inauguraciju – kaže da mu je rod

Ne bira sredstva da bi se dodvorio strancima: Komšić pozvao ukrajinskog otpravnika poslova na inauguraciju – kaže da mu je rod

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, pozvao je na inauguraciju ukrajinskog otpravnika poslova Sehija Miniailova mimo svih protokola.

 

Naime, kako pravila nalažu, novoizabrani članovi Predsjedništva BiH imaju pravo na inauguraciju da pozovu, osim supružnika, još četiri osobe.

Međutim, hrvatskom članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću ovo jednostavno pravilo očigledno nije jasno. Tako je Komšić, uz tri člana porodice, na inauguraciju pozvao i ukrajinskog otpravnika poslova Serhija Miniailova, piše ATV.

Komšić je otpravnika poslova naveo kao člana porodice i na taj način očigledno pokušava da prikupi simpatije Ukrajine, ali i zapadnih zemalja.

U kakvom srodstvu je Komšić sa ukrajinskim otpravnikom poslova nikome nije jasno. Ali jedno svakako jeste – Komšić ne bira sredstva i ne mari za protokole kako bi se dodvorio strancima.

Podsjećamo, danas za 13 časova u Sarajevu je zakazana konstitutivna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj će zakletve položiti novoizabrani članovi ovog tijela.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.