Nekretnine na supruzi nisu predmet IMOVINSKOG KARTONA – Nešić „pojasnio“ zakon

Nekretnine na supruzi nisu predmet IMOVINSKOG KARTONA – Nešić „pojasnio“ zakon

 Nenad Nešić, ministar bezbjednosti BiH, iako je imao zakonsku obavezu, u izjavi o imovinskom stanju koju je popunio prije preuzimanja ministarske pozicije, nije prijavio stan i kuću u Novom Sadu koje ima sa suprugom Majom.

Piše to Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), čijoj novinarki je Nešić, a koji je i lider DNS-a, rekao da je kontaktirao Savjet ministara BiH i da mu je rečeno da se imovina supružnika ne prijavljuje.

„U upitniku nigdje ne piše ‘imovina bračna’, nego piše imovina koja se vodi na vama“, rekao je Nešić, a nakon što mu je novinarka pročitala propise, on je prekinuo telefonsku vezu.

Kako se dodaje, neprijavljeni stan od 98 kvadrata smješten je u užem centru Novog Sada, dok se kuća od 177 kvadrata nalazi u mirnom naselju sa druge strane Dunava, blizu Petrovaradinske tvrđave.

Nešić je, dodaje se, u obrascu izjave napisao da ima dva stana od 182 i 164 kvadrata te dvije garaže od po 13 kvadrata u Tivtu u Crnoj Gori.

Prijavio je i zemljište u Novom Sarajevu i u Istočnom Sarajevu.

Naveo je da je vlasnik trgovačke firme „N-group“ u kojoj je direktorica njegova supruga.

Takođe, Nešić je naveo i da je direktor firme „N trade“ koja je u vlasništvu njegovog brata Predraga.

Dodao je da je brat direktor firme „Energoinvest-automatika“ koja se bavi iznajmljivanjem mašina i opreme.

Otac Rade je vlasnik trgovačke firme „Dar-Company“.

Ovo nije prvi put da Nešić zaboravlja prijaviti sve što ima. Krajem 2021. godine novinari CIN-a su pronašli da je Nešić prećutao da ima firmu „N-group“ koju je osnovao 2016. godine, a nije je prijavio u imovinskom kartonu koji je dostavio Centralnoj izbornoj komisiji 2018. godine nakon što je izabran za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

autor:agencije, foto:faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.