Nikolić: Nema osnova da se sa tržišta povlači „Prajm“, roditelji da obrate pažnju

Nikolić: Nema osnova da se sa tržišta povlači „Prajm“, roditelji da obrate pažnju

Napitak „Prajm“ koji je zaludio tinejdžere kroz popularizaciju influensera ni po čemu nije sporan, osim po cijeni.

„Riječ je o energetskom piću čija maloprodajna cijena je visoka i ono je u javnosti izuzetno popularno među tinejdžerima i mlađom populacijom jer ga reklamiraju poznati influenseri“, kaže Dušanka Nikolić, portparol Inspektorata Republike Srpske.

Ambalaža je dosta primamljiva djeci, ali je riječ o energetskom piću kao što su i druge vrste energetskih pića koje poznajemo. Samim tim, sadržaj kofeina u tim pićima je izuzetno veliki.

„Taj proizvod prema kategoriji proizvoda spada je u potpunosti ispravan. Zadovoljava sve potrebne kriterijume, količine kofeina u uredno deklarisane, na njima su naznačena upozorenja da nije preporučljivo za upotrebu trudnicama, djeci mlađoj od 15 i 18 godina, jer ima različitih proizvoda istog proizvođača“, kaže Nikolić.

„Prajm“ – Cijena soka koji je zaludio djecu kreće se od 15 do 70 KM

Ona ističe da ne postoji zakonski osnov da se povlači taj proizvod sa tržišta.

„Nemamo zakonskog osnova da povlačimo taj proizvod sa tržišta ili da kažnjavamo trgovce zašto oni njega prodaju. Suština stvari je da roditelji trebaju malo više pažnje da povedu o tome šta djeca kupuju, a to zavisi od džeparca kojim raspolažu jer moram reći da cijena ovog napitka je prilično visoka za naše uslove“, kaže Nikolić.

Autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.