Cvijanović: Novi fakulteti i studentski domovi pokazatelj snage Republike Srpske

Cvijanović: Novi fakulteti i studentski domovi pokazatelj snage Republike Srpske

Novi fakulteti i studentski domovi pokazatelj snage.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je na različitim pozicijama u okviru institucija Republike Srpske učestvala u donošenju odluka na osnovu kojih su nicali novi fakulteti i studentski domovi.

„Meni je zadovoljstvo što smo zajedno donosili odluke kojima su se pravili uslovi za što jeftinije studiranje u odnosu na cijelu našu regiju“, rekla je Cvijanovićeva na svečanom otvaranju zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Ona je rekla da Republika Srpska polako zaokružuje taj sistem.

„Sjećam se kako je kampus izgledao na početku i koiko smo ulagali vremena, pažnje, novca, sredstava i energije da se popunjava različitim sadržajima i nastavićemo da to radimo i u budućnosti“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je uputila čestitke svim studentima i nastavnom osoblju.

„Mi ovdje pokušavao da povežemo nešto što je tradicionalna gradnja i ove moderne objekte kakve danas imamo na raspolaganju za naše fakultete i na taj način pokazujemo sposobnost Republike Srpske da iz onog nečega prošlog crpimo i našu snagu za buduća vremena“, rekla je Cvijenovićeva.

Ona je istakla je to pokazatelj snage Republike Srpske.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.