NOVO UPOZORENJE GRAĐANIMA: U ovim dijelovima se OČEKUJE OBILNA KIŠA

NOVO UPOZORENJE GRAĐANIMA: U ovim dijelovima se OČEKUJE OBILNA KIŠA

Obilne padavine narednih dana mogle bi da naprave probleme u Republici Srpskoj. Upozorenje građanima stiže iz Civilne zaštite, Voda Srpske i Hidro-meterorološkog zavoda. Kiša koja će danima padati u Crnoj Gori, sigurno će podići nivo rijeke Drine.

Zato bi na oprezu trebalo da budu građani Hercegovine, Sarajevsko-romanijske regije, Gornjeg Podrinja i zapadnih dijelova Republike Srpske.

„Naročito što je to upozorenje vezano za sliv rijeke Drine obzirom na obilne padavine i u samoj Crnoj Gori a i u Istočnom dijelu Repubike Srpske. S tim u vezi vrlo je važno da građani Republike Srpske koji su zahvaćeni tim dijelom, da u narednim danima zaštite svoju imovinu. A mi ćemo u narednim danima zajedno sa našim resornim ministarstvom kao i sa hidro-meteorološkim zavodom i CZV reagovati na vrijeme građane informisati“, rekao je Miroslav Milovanović, direktor JU „Vode  Srpske“.

Na vrijeme su upozrene lokalne zajednice. Iz poplava 2014. mnogo su naučili i u Civilnoj zaštiti. Zato upozoravaju građane da na vrijeme obezbijede imovinu. 

„U ovom trenutku prioritet jeste da lokale zajednic eodrade kvalitetno preventivne mjere definisane planom da zajedno sa javnim komunalnim preduzećima i građanima provođenjem preventivnih mjera doprinesu da posljedice najavljenih poplava budu što manje i što finansijskog obima manje ali da što manje ugroze ljudske živote i imovinu građana Republike Srpske“, rekao je v.d. direktora Civilne zaštite Republike Sepske.

To su ozbiljno shvatili u Višegradu. Poplave su tamo uzele svoj danak. Zato su, kažu, ovaj put spremni na vrijeme.

„U upozorenju se očekuju najveće padavine u Crnoj Gori odnosno u slivu rijeke Drine tako da se to tiče i Višegrada. Ovom prilikom želim d ana vrijeme obavijestim i naše sugrađane mada smo mi to već uradili preko našeg opštinskog sajta da budu spremni. Obzirom da smo smo imali loše iskustvo u 2010. i 2014. godini“, rekao je Mladen Đurević, načelnik Višegrada.

Da najavljene padavine treba ozbiljno shvatiti poručuje i predsjednik Republike Srpske. Milorad Dodik alarmirao je i Vladu Srpske. Predstavnici Vlade obići će sva kritična područja.

autor.agencije, foto: ilustracija

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.