Određen pritvor ubici iz Mladenovca: Za šta se sve tereti

Određen pritvor ubici iz Mladenovca: Za šta se sve tereti

Uroš B. (21) uhapšen je jutros nakon što je izvršio masakr u selima u okolini Mladenovca, kada je ubio osam i ranio 14 osoba u svom krvavom pohodu.

On je poslije hapšenja doveden u policijsku stanicu u Smederevu gdje mu je tamošnje Više javno tužilaštvo odredilo zadržavanje u trajanju od 48 sati, prenose mediji.

Na teret mu se stavljaju krivično djelo teško ubistvo, krivično djelo otmica i nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

„Na osnovu do sada preduzetih dokaznih radnji i obavještenja prikupljenih od građana postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni U.B, (rođen 11.10.2002. godine), iz Dubone izvršio krivična djela Teško ubistvo, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo Otmica“, saopšteno je iz Tužilaštva.

„U.B. je dana 04.05.2023. godine, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružija, lišio života 8 lica, a 14 lica povrijedio, a prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva sa lica mjesta osumnjičeni prijetio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gdje je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova dana 05.05.2023. godine i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka“, dodaje se.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti saslušan u prostorijama Višegjavnog tužilaštva u Smederevu.

Autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.