Opozicija prihvatila mandate, ali odbila da sertifikate uruči predsjednik CIK-a BiH – Arnautović otišao iz Skupštine neobavljena posla

Opozicija prihvatila mandate, ali odbila da sertifikate uruči predsjednik CIK-a BiH – Arnautović otišao iz Skupštine neobavljena posla

Članovi Centralne izborne komisije BiH (CIK) Suad Arnautović i Jovan Kalaba napustili su Narodnu skupštinu RS nakon što im je rečeno da poslanici iz reda opozicije ne prihvataju da im oni uruče sertifikate kojim se potvrđuje da su dobili mandate.

 

Naime, poslanici PDP i SDS ranije od predviđenog su preuzeli certifikate u stručnoj službi Narodne skupštine RS, čime su praktično odbili čim rukovanje sa predstavnicima CIK BiH.

Kao razlog ovog poteza opozicije svakako se može uzeti njihov stav da ne prihvataju rezultate izbora za predsjednika Republike Srpske, nakon što CIK nije uvažio njihove žalbe na, kako su tvrdili, brojne nepravilnosti tokom izborne noći.

Mediji prenose i da članovi CIK-a nisu dobili poziv za konstitutivnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta BiH jer bi ih, kako saznajemo, dočekao sličan scenario.

Podsjetimo, u 12 časova treba da počne konstitutivna sjednica XI saziva Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će zaklatve položiti novoizabrani poslanici, kao i novoizabrani predsjednik Republike Srpske i srpski član Predsjedništva BiH.

autor: nezavisne/faktormagzin, foto. N1

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.