Piksi: Respekt Brazilu, ali malo sutra ćemo se predati; Mitrović bi na Mundijal išao i „bez noge“

Piksi: Respekt Brazilu, ali malo sutra ćemo se predati; Mitrović bi na Mundijal išao i „bez noge“

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, održao je konferenciju za medije pred Svjetsko prvenstvo u Kataru na kojoj je govorio o spisku igrača, povredama Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, kao i o očekivanjima na Mundijalu.

 

Dragan Stojković Piksi naciji se obratio uz ohrabrujuću poruku da vjeruje da će Aleksandar Mitrović i Dušan Valhović dati sve od sebe da budu spremni za utakmice u Kataru, a iako je istakao da tim putuje rasterećno.

„Nijedan trener ne voli kada igrači ne igraju. Očigledno da oni su jedan duži period van tima. Ono što je dobro to je da ja čvrsto vjerujem da će oni biti spremni i da se radi na tome. Tako da, ima jedna pesma od Aleksandre Prijović nije kome je rečeno, već kome suđeno je. Ja se nadam da će biti sve u redu. A i ako ne bude, naći ćemo rješenje. Zato sam ja ovdje da pronalazim rješenja da budu lakša ili teža. Sasvim spokojno ili spremno odlazimo u Katar da pokažemo da Srbija ima kvalitet da odigra kako želi i kako može. Igrače još nisam vidio, družiću se s doktorima ovih dana. Igrači imali obaveze zato ih još nisam vidio, u 6 je trening. Ima vremena do prve utakmice, utakmica sa Bahreionom je potpuno nebitna. Ima vremena do 24. novembra. Srbija će izlaziti na teren u najjačem sastavu, a koji će to biti, to ćemo vidjeti. Nemam dilemu da će oni koji budu igrali dati sve od sebe.“, poručio je Stojković.

Očekivanja su velika, selektor i igrači ih se ne boje, a Piksi podvlači da Srbija mora da vjeruje u ekipu.

„Ništa mi nismo posebno u odnosu na ostale narode i ostale medije. Svi očekuju čuda da se dese, što bismo mi bili drugačiji od njih? To je normalna stvar i ja to razumijem. Mi težimo i pokazaćemo maksimum. Ako neko bude bolji od nas, pružićemo im ruku i tražiti drugu, treću šansu. Da ćemo svima biti problem, bićemo. Nemojte da to da izgubite iz vida. Mi imamo kvalitet i solidarnost. Najvažnije je da gledamo ispred nas – Brazil, Kamerun, Švajcarsku… Pokušaćemo da osvojimo dovoljan broj bodova za narednu fazu. Ne znam koji je to broj bodova, ali hoćemo u nokaut fazu i učinićemo sve da dođemo do tog cilja. Igrači? Ne moraju ništa, a mogu mnogo. Probajte ovo drugo…Vjerovali su ljudi, malo ih je, da ćemo da srušimo Portugal, ali uspjeli smo u tome i mora da postoji vjera. Jer čovjek bez vjere, ne znam šta je“, rekao je selektor.

Stojković ima veliko poštovanje za selekciju Brazila koja je prvi protivnik Srbije na Svjetskom prvenstvu 24. novembra, ali isto tako poručuje da će Orlovi bez straha pristupiti tom meču.

„Znamo da nam je prva utakmica protiv Brazila, a deset dana ranije da govorim o tome… Niti sam se spremao, niti razmišljam o tome. Brazil, svi znamo, jedan od glavnih pretendenata da postane šampion svijeta. Imena na papiru nisu dovoljna, moraju da dokažu na terenu. Jedva čekam tu utakmicu. To je laka utakmica za igranje, u kom smislu? Pa da se nadigravaš. Uz respekt prema Brazilu, ali da ćemo se predati. To malo sutra. Ima još vremena da se izanalizira, znamo skoro sve, mogu da izdiktiram sastav Brazila“, rekao je Piksi.

Na pitanje Sputnjika da otkrije više informacija o napadačima Mitroviću i Vlahoviću, Stojković je jasno stavio do znanja da najboljeg strijelca reprezentacije Srbije ništa neće sprečiti da putuje u Katar.

„Informacija koja imam je da se nadam da će biti sve u redu. Vlahović je u trenađžom porcesu, nije želio da rizikuje pred Mundijal. Nisam vidio Mitrovića na štakama, a on će ići na Mundijal i bez noge. Možemo i glavu da mu skratimo opet ćemo ga voditi. Mi do noćas imamo vremena da mijenjamo, ali čisto sumnjam da će mijenjati u zadnji čas. On će ići makar i bez noge, a on će moći da igra i sa jednom nogom. Oataje da vjerujemo da će biti sve u redu. S obzirom na zanačaj takmičenja, njihov psihološki sklop, postoji mala zadrškla da se ne desi nešto pa da ne budu na Mundijalu.“

(Sputnjik, foto: Sputnjik)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.