Predložen pritvor za dvojicu policajaca: Biće udaljeni s radnog mjesta

Predložen pritvor za dvojicu policajaca: Biće udaljeni s radnog mjesta

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je danas pritvor za Bojana Stankovića /24/ i Miloša Bajića /23/, zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova, zbog sumnje da su sa još dva nepoznata lica počinili razbojništvo nad grupom migranata u Banjaluci od kojih su oduzeli oko 700 evra.

Postupajući tužilac je nakon ispitivanja dvojice osumnjičenih Banjalučana predložio pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je saopšteno da su osumnjičeni u ponedjeljak, 7. novembra, oko 23.00 časa, dok su vršili službenu dužnost, na banjalučkoj autobuskoj stanici iz bašte ugostiteljskog objekta izveli grupu od oko 15 migranata.

Nakon toga su četiri migranta izdvojili iz grupe, odveli prema željezničkoj stanici, te zajedno sa dva nepoznata lica, od kojih je jedno bilo naoružano automatskom puškom, pretresli migrante i od njih oduzeli i prisvojili oko 700 evra, dodaje se u saopštenju.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da Stanković i Bajić biti udaljeni sa radnog mjesta i da će protiv njih biti pokrenut unutrašnji postupak.

U saopštenju je navedeno da su dvojica banjalučkih policajaca u srijedu, 9. novembra, uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

Razbojništvo su dan ranije Policijskoj stanici Lazarevo prijavila četiri strana državljanina.

(RTRS)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.