Preminuo glumac Draško Vidović!

Preminuo glumac Draško Vidović!

Filmski i pozorišni glumac Draško Vidović preminuo je danas u Gradišci u 42 godini, nakon duge i teške bolesti.

Draško Vidović je rođen u Gradišci 12. 03. 1980. godine. Nakon završene Gimnazije u Gradišci 1999. godine upisuje Akademiju umjetnosti u Banjaluci i diplomira 2004. godine. Osnivač, a od 2008. godine i zaposlen u Gradskom pozorištu Gradiška. Od 2018. godine obavljao funkciju direktora JU “Gradsko pozorište Gradiška”, prenosi Moja Gradiška.

Ostvario je mnogobrojne uloge u pozorištu , a posljednja je bila uloga Žaka u predstavi “Otvarač za konzerve” koju je režirao Stojan Matavulj.

Kao direktor pozorišta producirao je preko dvadeset pozorišnih predstava, a u mnogima od njih je i igrao. Za širu publiku bio je poznat iz hit serije “Dobro jutro komšija”

“Bio je unikatna ličnost, ona koja nema dvojnika, beskrajno komičan i šarmantan, privlačio je pažnju i u stvarnom životu i na sceni, uvjek spreman da nasmije i oraspoloži svakoga, takav je bio i na sceni…Ostaće velika praznina u srcima svima koji su ga poznavali, i nedoknadiv gubitak za pozorište i sve njegove kolege. Počivaj u miru kolega i prijatelju!”, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Gradiška.

Uloge

Gradsko pozorište Jazavac, “Do posljednjeg daha” Aldo Nikolaj, uloga Bruno, reditelj Željko Stjepanović; Grad pozorište Gradiška, “Neke Djevojke” Neil La Bute, uloga Muškarac, reditelj Stojan Matavulj; Grad pozorište Gradiška, “Luda Lova” Rai Coony, uloga mr Perkins, reditelj Željko Stjepanović; Grad pozorište Gradiška, “Gavrilo” Fausto Paravidino, uloga Sergio(Srđan), reditelj Željko Stjepanović Gradsko pozorište Jazavac Banjaluka, “Omer Paša Latas” po Ivi Andriću, Nebojša Dugalić; uloga Hrišćanin prvi, reditelj Nebojša Dugalić; Narodno pozorište RS Banjaluka, “Hamlet” Willem Sheakspir, uloga Grobar prvi, reditelj Nenad Gvozdenović, Narodno pozorište RS Banjaluka, “Ajduci su među nama” Željko Hubač, uloga Hristivoje, reditelj Dragan Ostojić; Narodno pozorište Kikinda

Uloge na filmu: “Nepodoban za sva vremena” uloga Kapić Beg, reditelj Zoran Galić, “31. decembar” uloga Draško, reditelj Saša Hajduković.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.