PREMJEŠTAJU POSMRTNE OSTATKE SINIŠE MIHAJLOVIĆA: Imaće dostojno mjesto na najstarijem groblju u Rimu!

PREMJEŠTAJU POSMRTNE OSTATKE SINIŠE MIHAJLOVIĆA: Imaće dostojno mjesto na najstarijem groblju u Rimu!

Monumentalno groblje „Verano“, koje je bilo i bombardovano 19. jula 1943, smješteno je oko bazilike San Lorenco, smatra se istinskim muzejom pod otvorenim nebom, sa umjetničkim djelima gdje su sahranjeni velikani različitih vjeroispovesti.

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović, po odluci gradonačelnika Rima Roberta Gvaltijerija biće sahranjen na monumentalnom groblju u Rimu „Verano“ kao ličnost koja je dala prestiž „Vječnom gradu“.

Uz njega, tu će biti i „vječna kuća“ nedavno preminulog Mauricija Kostanca, poznatog novinara, voditelja i pisca.

Tako će naš proslavljeni i u Italiji izuzetno voljeni i poštovani fudbaler i trener Siniša Mihajlović imati dostojno mjesto na najstarijem groblju Verano, a koje predstavlja vječni dom za mnoge druge velikane koji su ispisali dio istorije Rima i Italije od 1812. godine.

– Na zahtjev porodica dvojice velikana Komisija Skupštine glavnog grada dodijelila je mesto za grobnicu i sahranu. Supruga Mauricija Kostanca, poznate televizijske zvijezde, koji je preminuo sa 84 godine, Marija de Filipi i Siniše Mihajlovića, bivšeg igrača „Lacija“, Arijana Rapaćoni, uputile su takav zahtjev prošle sedmice gradonačelniku Gvaltijeriju. Komisija je odlučila da dvojica velikana, kao zaslužni građani Rima, dobiju takvo mjesto, ostajući u kolektivnom sjećanju Rimljana i Italijana.

autor:agencije, foto: AP

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.