Pronađeno 13 kilograma droge, uhapšene dvije osobe

Pronađeno 13 kilograma droge, uhapšene dvije osobe

Pronađeno 13 kilograma droge.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u akciji „Hornet“ zaplijenili su 13 kilograma marihuane, a uhapšena su dva lica.

Pretresom je pronađena i određena količina gotovog novca u stranoj i domaćoj valuti, te drugi predmeti od interesa za istragu, a privremeno je oduzeto i vozilo mercedes.

U saopštenju je navedeno da su policijski službenici izvršili pretres vozila, u čijoj unutrašnjosti je pronađeno 12 PVC paketa u kojima se nalazila suha zeljasta materija koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama upućuje da je riječ o opojnoj drogi marihuana, ukupne težine 13 kilograma.

„Slobode su lišeni R.Š. (63) iz Trebinja zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i D.P. (22) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“,  saopšteno je iz policije.

Kako je navedeno u MUP-u Kantona Sarajevo, akcija je sprovedena u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, a policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju daljni rad u okviru ove akcije.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.