Slučaj KORONA: Optuženi se izjasnili da nisu krivi – Zeljković našao NOVI POSAO

Slučaj KORONA: Optuženi se izjasnili da nisu krivi – Zeljković našao NOVI POSAO

Branislav Zeljković, bivši direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostali optuženi u predmetu „Korona ugovori“, danas su se u Okružnom sudu u Banjaluci izjasnili da nisu krivi.

Uz Zeljkovića, optuženi su i direktori firmi „Procontrol“ iz Banjaluke Slavko Bojić i „Promeding“ iz Laktaša Dragan Dubravac, te vlasnik Turističke agencije „Travel 4 fun“ Saša Marković, kao i Sani Crljić, bivši direktor banjalučke firme „Sineks laboratorija“.

Uoči ročišta, novinarima se obratio samo  Miloš Stevanović, advokat Bojića i Markovića, koji je najavio da će njegovi klijenti odbaciti optužbe.

Prema njegovim riječima, Bojić se u komačnoj verziji optužnice tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, a Marković za davanje mita.

Tvrdi da nisu tačne informacije koje su se pojavile u medijima i, kako kaže, niko nije zaključio sporazum o priznanju krivice.

Inače, sudija Svjetlana Marić  je na današnjem ročištu izjavila da u ovom predmetu ima 2.525 dokaza, a iz odbrane su nezvanično rekli da bi ovo suđenje moglo potrajati godinama.

Branislav Zeljković, nekadašnji direktor Instituta za javno zdravstvo RS, koji je nakon toga radio u Republičkoj upravi civilne zaštite (RUCZ), ne radi više ni u RUCZ.

Kako je potvrdio, prešao je u privatni sektor, odnosno radi u banjalučkoj firmi AlfaPlam, gdje je zamjenik direktora.

Zeljković je istakao da na novom radnom mjestu ima platu od 1.200 maraka.

autor:nezavisne, foto: srpskainfo

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.