Stanivuković ili Trivić? Gradonačelnik Banjaluke BLIŽI da preuzme PDP

Stanivuković ili Trivić? Gradonačelnik Banjaluke BLIŽI da preuzme PDP

Politički analitičar Velizar Antić za Srpskainfo kaže da je nakon posljednjih javnih nastupa Draška Stanivukovića, a zatim i Jelene Trivić, jako teško očekivati da njih dvoje mogu zajedno da nastave političku karijeru u istoj partiji.

„Ovo su jako teške riječi i optužbe koje su iznijeli jedno o drugom i vjerujem da neko od njih dvoje neće ostati u PDP nakon svega izrečenog.“ – smatra Antić.

Budući da PDP predstoje unutarstranački izbori, a aktuelnom predsjedniku stranke, Branislavu Borenoviću, po Statutu PDP ističe drugi i posljednji mandat na mjestu partijskog lidera, Antić tvrdi da je mjestu njegovog nasljednika na čelu PDP, trenutno, najbliži Stanivuković.

„Draško Stanivuković je, na određeni način, već objavio svoju kandidaturu na mjesto predsjednika PDP. Jelena Trivić to još nije uradila. Ostaje da se vidi da li će ona uopšte ići u ovu trku i borbu za mjesto predsjednika ove stranke. Iz onoga što do sada možemo da vidimo, izgleda da Draško Stanivuković ima veću podršku ljudi koji su trenutno u vrhu stranke i čini mi se da je bliži mjestu predsjednika ove partije. Međutim, ukoliko Jelena Trivić dobije podršku većeg broja opštinskih i gradskih odbora, moguće je očekivati neizvjesnu borbu za mjesto predsjednika partije. U ovom trenutku, mislim da je Draško Stanivuković bliži mjestu predsjednika PDP.“ – ocjenjuje Antić.

autor:srpskainfo, foto: faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.