„Stanje očaja opozicije postaje veliki problem za Republiku Srpsku“

„Stanje očaja opozicije postaje veliki problem za Republiku Srpsku“

Ne vidim razlog zašto je opozicija najavila protest ispred Javnog servisa Republike Srpske budući da je njima javni servis nudio i ustupao prostor za izlaganje njihovih političkih stavova koji oni uglavnom nisu koristili.

Rekao je ovo Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji je za ATV komentarisao posljednje poteze opozicije u Srpskoj. Što se tiče najavljenog protesta ispred RTRS, Mazalica kaže da ne vidi nijedan razlog kojim bi predstavnici opozicije bili oštećeni djelovanjem Javnog servisa

„Što se tiče protesta, oni vjerovatno pokušavaju mijenjati lokacije računajući da će dobiti nešto novo. Vjerovatno sada, nakon odluke Centralne izborne komisije (CIK), pokušavaju izvršiti politički pritisak da CIK promijeni svoj stav. Malo je targikomično vidjeti Crnatka (član PDP-a) koji je do prije par dana govorio da moraju poštovati odluke CIK-a, sada se te odluke osporavaju“, rekao je Mazalica za ATV.

Podsjetio je i na veliki skup koji je organizovao SNSD u Banjaluci na kojem se, tvrdi Mazalica, okupio najveći broj građana u istoriji Banjaluke, odakle je poslata važna poruka. Skup je pokazao, kaže Mazalica, kako bi narod reagovao kad bi se ponavljali izbori i kolika je spremnost da se izborna volja odbrani.

„Treba reći da nije bilo nepravilnosti, nije bilo toliko problematičnih biračkih mjesta da bi se izborni proces za predsjednika Republike Srpske mogao tako kontaminirati da bi on eventualno mogao dati drugačiji ishod. Ta razlika koja je bila između Milorada Dodika (SNSD) i Jelene Trivić (PDP) od 30.000 je manje-više ostala. Jasno je da je nemoguće bilo, čak ni ovim pokušajima podmetenja falsifikovanih listića, da se ponove izbori. Jasno je da toga nema, jasno je da je Milorad Dodik predsjednik Republike Srpske. Jasno je i da su građani izašli na naš veliki miting i da su pružili podršku Miloradu Dodiku“, poručio je Mazalica.

Ovo što opozicija sada pokušava je možda i opravdavanje stvari koje su radili, smatra Mazalica i očekuje da će moguće dalje opravdavanje nastupiti u slučaju njihovog ulaska u Savjet ministara BiH bez srpskog legitimiteta.

„SNSD je u ovih 16 godina znao izgubiti izbore na nekim nivoima, pa smo mi opet nastavili borbu političkim sredstvima protiv naših političkih protivnika. Ono što radi opozicija je ugrožavanje nekih osnovnih principa demokratije i političke kulture, gdje umjesto da prizanju poraz i čestitaju pobjednicima, oni izazivaju ulicu, idu na pritisak na institucije koje su zarobili svojim nelegalnim izborom i nelegitimnim CIK-om. Onda pokušavaju da ospore pobjedu ili da negiraju svoj ubjedljiv poraz na izborima i to je nešto što govori samo o njima i njihovoj frustraciji. Nakon toliko godina ne mogu da shvate da nisu u pravu, da su izgubili izbore. Njihovo stanje očaja postaje veliki problem za Republiku Srpsku upravo zato što se oni uzurpiranjem bh. institucija obračunaju sa vlasti u Republici Srpskoj, praktično štete i samoj Republici Srpskoj. Srpska je oštećena time što se o predsjedniku odlučivalo u ponovnom kontrolnom brojanju u Sarajevu“, izjavio je Mazalica dodavši da opozicija pribjegava izdaji Republike Srpske kada ne mogu da na normalan način dođu do vlasti.

(ATV)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.