Stavovi Srpske glasnije se čuju

Stavovi Srpske glasnije se čuju

Ambasador BiH u SAD-u Bojan Vujić istakao je da ja posjeta predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović Vašingtonu bila izuzetno važna.

„Ovo je bila jos jedna od izuzetno vaznih posjeta predsjednice Cvijanović Vašingtonu. Tokom njenog boravka u SAD-u, imala je priliku da se sastane sa značajnim funkcionerima i ličnostima iz sfere američke politike i biznisa, te da im prezentuje stavove Republike Srpske o situaciji u BiH. Podsjetio bih da je ovo druga posjeta predsjednice Cvijanović Sjedinjenim Američkim Državama u posljednjih godinu dana“, rekao je Vujić.

On je istakao da razlog za njene intenzivnije spoljnopolitičke aktivnosti leži u potrebi da upozna nosioce političkih funkcija u SAD-u sa realnom situacijom u BiH i sa zloupotrebama i protivdejtonskim aktivnostima bošnjacke političke elite.

„U obje ove posjete svjedočili smo da je predsjednica Cvijanović primljena na visokom nivou u Vašingtonu, što nam govori da je ona kao predsjednica Republike Srpske dobrodošla da iznese i drugačija viđenja, suprotna bošnjačkoj propagandi koju plasiraju kako predstavnici političkog Sarajeva, tako i pojedinci iz različitih bošnjačkih nacionalističkih krugova u SAD“, rekao je Vujić. 

Vujić ističe da je prošlo vrijeme u kojem je bošnjačka perspektiva političkih desavanja u BiH bila jedino dobrodošla u Vašingtonu, nego su ipak napravljeni pomaci da se stavovi Republike Srpske jasnije i glasnije čuju u SAD-u, što je ogroman doprinos predsjednice Cvijanović.

„Naposlijetku, da njene dvije posjete zvanicnom Vašingtonu u posljednjih godinu dana nisu bile uspješne i korisne za Republiku Srpsku, ne bi predstavnici radikalnih bošnjackih udruženja u SAD-u toliko učestalo nastupali u medijima i sa toliko razočarenja se obraćali američkim institucijama koje su se na kraju ipak oglušile o bošnjacke primjedbe i prijedloge“, rekao je Vujić i dodao:

„Sva ta galama bošnjackih udruženja sirom SAD-a i njihov neuspješan pokušaj da izlobiraju da SAD uvedu sankcije predsjednici Cvijanović, govori u prilog činjenici da su njene obe posjete SAD-u bile vise nego uspješne“.

autor:atv, foto:atv

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.